2 okt 2017 | Wedstrijden

1e TTE open te Leusden als eerste toernooi van het seizoen voor KTA

Op 30 september vroeg in de ochtend vertrokken we richting Leusden om deel te nemen aan de 1e editie van TTE open georganiseerd door stichting top taekwondo Eemland. Het toernooi was heel goed en strak georganiseerd en uitgerust met elektronische pantsers en helmen.

Hier een korte toelichting over elektronische panster, helmen en sokken.

Sinds een aantal jaren wordt in de wedstrijd taekwondo gebruik gemaakt van de technologische ontwikkelingen. Op diverse plekken in de pantsers en helmen zitten sensoren die als ze in contact komen met de elektronische sokken die sporters dragen met een bepaalde impact er een punt verschijnt. De hoogte van de impact wordt bepaald door gender, leeftijd, en gewichtklasse. De invloed van scheidsrechter is minimaal en de omstandigheden voor beide sporters zijn gelijk. Scheidrechters kunnen alleen punten toekennen die niet door het systeem herkent wordt. Zoals een stoot en een draaitrap die meer waard is dan een normale trap.

Bij deze eerste editie van TTE open hebben 12 KTA leden aan mee gedaan. In de diverse categorien zoals aspiranten, cadetten, junioren en senioren. Helaas wegens weinig aanmeldingen hadden een aantal leden geen tegenstander en moesten ze thuis blijven. En Levinety Stuivenberg was ze twee dagen voor het toernooi erg ziek en moest het toernooi aan haar voorbij laten gaan. We hebben de afgelopen maand veel tijd geinvesteerd in kracht en corestability. We konden zien dat de leden zich sterker en stabieler bewogen. De hele dag kregen 2 of 3 waarschuwingen voor het vallen (tijdens het gevecht en uitwisseling van stoten en trappen) voor alle deelnemende KTA leden is dit een bewijs dat we ons doel behaald hebben. We gaan nu meer het accent leggen op andere aspecten die belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren als wedstrijdsporter.

Conditioneel waren we niet sterk. Daar kunnen we nog veel winst eruit halen. Echter dit is niet gek, begin van het seizoen en ook het feit dat we bewust gekozen voor krachtuithoudingsvermogen en corstability. Dit toernooi was een mooie nulmeting voor ons om te kijken waar onze leden staan en waar we het trainingsprogramma aan moeten passen en bijsturen. Hiermee wil ik alle onze deelnemers bedanken voor hun inzet en ook de prachtige wedstrijden die ze ons hebben laten zien. Hieronder de resultaten;

Goud: Samuela de Boer

Zilver: Jayda Possemis, Jermaine Janssen, Daphne Moguela, Kyara Kamminga, Amber Kuik

Brons: Jos Vermeulen, Alexander Habimana, Kaj Slier, Eefke de Jong, Lotus van Hee

Helaas kreeg de Marokkaanse tegenstander van Jean Paul Nuismer geen visum voor Nederland waardoor Jean Paul zonder wedstrijd terugkeerde naar Groningen. Maar hij was de hele tijd het team aan het helpen, stimuleren en aanmoedigen. Dat is een mooie blijk van waardering. Coaches Habib en Jordi kijken tevreden terug naar het toernooi. We hebben veel mogen zien en dit gaan we zeker vertalen in onze lessen. Volgende stap is een trainingsstage in Belgie samen met onze Belgische vrienden uit Houdeng en ook een topclub uit Parijs en vervolgens Rotterdam open!!

22046899_1464611690292838_5852180186664468180_n