18 feb 2020 | Academie, Wedstrijden

Bluma, Jayda, Jermaine en Olav winnen goud op open-zuid te Den Bosch

Afgelopen zaterdag was het weer een mooie wedstrijddag voor KTA. Met een grote afvaardiging van maar liefst 15 deelnemers vertrokken we al vroeg in de ochtend richting Den Bosch.

Eerst waren de jongere deelnemers aan de beurt namens KTA. Helaas waren voor Lynn, Ian, Jay en Lasse de andere deelnemers een maatje te groot of werd de spanning voor deze jonge deelnemers teveel. Een mooie opdracht voor de deelnemers en voor de coaches om juist aandacht te besteden op dit mentale vlak. Desalniettemin zijn we toch trots dat ze soms al op zeer jonge leeftijd durven deel te nemen aan dit soort grote toernooien. En ze hebben nog heel veel tijd om zich te ontwikkelen.

Later waren de cadetten, junioren en senioren aan de beurt. Zowel voor Melissa als Samuela moesten ze in een hogere poule aantreden. Melissa mocht daarom tegen Madelief van Henk Meijer. Ze wist de wedstrijd goed te controleren maar moest nog wennen aan de snelheid van aanvallen. Echter voor Melissa zelf een mooie overwinning en een 2e plaats. Ook Samuela moest genoegen nemen met een 2e plaats. De gehele wedstrijd wist ze te domineren echt in de laatste seconde maakte haar veel kleinere tegenstander een onverwachte hoofdtreffer. Erg jammer maar Samuela maakt vooral weer veel mentale sprongen die soms vele malen belangrijker zijn dan winst of verlies. Isak verloor helaas de eerste jongen tegen een zeer technische tegenstander. Hoewel Isak veel groei laat zien moeten we hier en daar nog werken aan uitvoering echter volgde hij dit keer duidelijk de instructies op en dat was al een mooi doel op zich. Bluma deed dit keer mee in de junioren en senioren klasse. Waar ze  bij de senioren als snel en gemakkelijk op voorsprong kwam was het bij de junioren lange tijd spannend en ging het gelijk op. Haar ervaren tegenstander wist uiteindelijk te winnen en kunnen we bij Bluma nog winst behalen met meer rust en focus want technisch beheerst ze al heel veel. Jermaine draait als sinds het NK een mooi seizoen. We zien Jermaine steeds meer groeien en zelfverzekerder worden. Hij wist eindelijk vrij te sparren en maakte mooie hoofdtreffers die helaas niet allemaal geteld werden door systeemuitval maar hij won uiteindelijk nog met veel gemak. We zijn blij dat we Jermaine een platform kunnen bieden waar deze groei mogelijk is.
David mocht tegen een lichtere tegenstander aantreden. Waarbij beide heren veel hun best deden te scoren lukte het niet heel makkelijk alleen op het einde maakte zijn tegenstander een mooie achterwaarts die telde dus een 2e plaats voor David.
Daphne wist haar eerste partij na een spannende golden point ronde af te sluiten met een prachtige hoofdtreffer. Haar 2e partij moest ze tegen de zeer ervaren Amy Mink. Hier wist ze geruime tijd de wedstrijd te controleren. Ze verloor echter toch op het laatst toen ze een treffer tegen het hoofd moest incasseren. Desalniettemin een mooie groei in de ontwikkeling laten zien.
Olav begon zijn eerste partij fel en goed. Hij luisterde goed naar de instructies. Zijn 2e partij begon goed maar ook nu liet hij een beetje liggen op het laatste en verloor zijn focus maar wist net binnen de tijd er nog een punt uit te halen en won welverdiend de eerste plaats.
Jayda Possemis moest maar liefst 3 partijen vechten om eerste te worden. Ze won alle 3 partijen met volle overtuiging en weet steeds beter wat haar sterke punten zijn en probeert steeds meer combinaties uit. Dus mooie punten, mooie hoofdtreffers en bovenal veel groei en welverdiend 1e plaats.

We kunnen terugkijken op een mooie dag. Met een aantal deelnemers gaan we over 2 weken meedoen aan de Dutch Open G1 toernooi, 1 van de meeste grote toernooien van Europa met veel deelnemers van zowel Europa als daarbuiten. Met deze dag in ons achterhoofd gaan we volop en verder trainen voor dit toernooi vol goede moed.

Alle ouders bedankt voor jullie onvoorwaardelijke support voor alle deelnemers. Het teamgevoel is zichtbaar maar bovenal voelbaar. Levinety Stuivenberg ook hartelijk dank voor het meehelpen in de voorbereiding voor de wedstrijden van de deelnemers.

Hieronder nogmaals de uitslagen
1e plaats;:Bluma Hazenberg(senioren), Jayda Possemis, Jermaine Janssen, Olav Reigersberg
2e plaats: Samuela de Boer, Melissa Versteeg,
3e plaats: Daphne Moguella, Bluma Hazenberg (junioren), David Muresan, Jay Kunnekes, Lasse Reigersberg, Ian Kunnekes