zaterdag 21 december 2019 | Nieuws, Training, Workshop

De jaarsluiting van KTA met gastles van Henk Meijer

Op zaterdag 21 december heeft de jaarafsluiting van KTA plaatsgevonden.
De afsluiting begon met een gasttraining van grootmeester Henk Meijer. Hij kan als geen ander een prachtige training in elkaar zetten waar iedereen van jong tot oud plezier in kan beleven. Henk Meijer is een ware grootheid in de taekwondo sport. Vervolgens was het tijd voor de prijsuitreiking en een hapje en drankje.
In het jaar 2019 hebben we wederom aan meer dan 80 activiteiten meegedaan of georganiseerd. Dit geeft aan hoe een bijzonder druk jaar is geweest. Het jaar begon met een spectaculair NK met 12 prijzen voor KTA. (2x goud, 4x zilver en 6x brons) en daarmee zijn we op de 4 plaats geëindigd in het algemene team klassement. Vervolgens werd onze allereerste KTA cup toernooi georganiseerd wat ook een groot succes is geworden.
We kunnen niet onopgemerkt langs het Dutch open 2019 gaan. Samuela de Boer heeft in categorie dames junioren -68 met het behalen van goud haar naam in de categorie junioren in Nederland gevestigd.
In juni hebben Levinety Stuivenberg, Ron van Leewen hun zwarte band behaald. Alinde Huijzer mocht tijdens hetzelfde examen haar 3e dan in ontvangst nemen.
Op vrijdag 20 september hebben we in samenwerking met het alfa college en gemeente Groningen de officiële opening van de nationale sportweek op de grote markt georganiseerd.
Halverwege het seizoen kwam de beroemde YouTube ster Enzo Knol op bezoek. Dit geregeld door Nederlands Kampioen Bluma Hazenberg, uiteindelijk heeft dit geresulteerd in onwijs veel aandacht en een prachtig filmpje.
De nominatie en het winnen van de provinciale vrijwilligersprijs was een prachtig slot van een reeks prachtige gebeurtenissen in 2019. En tot slot mochten er nog 5 deelnemers hun zwarte band in ontvangst nemen deze waren voor Marsha Reigersberg, Theo van Schalkwijk, Alex Isebiya, Bluma Hazenberg en Sharon Huizenga.
Voor meer info of foto’s kunt u naar onze facebook (kazemi taekwondo academie) of instagram (Kazemi taekwondo)  page gaan. 

Terug op de jaarafsluiting. Hieronder de winnaars van diverse categorieën;
We begonnen het officiële gedeelte met het uitvoerig bedanken van Henk Meijer en hem te verwennen met een Grunnings lekkernijen pakket. Het was een enorme eer les te krijgen van Henk Meijer (onze meester) en onze leden vonden het erg leuk.
De winnaars van deze avond staan hieronder.
De winnaar van KTA vakantie foto is Jayda Possemis geworden en werd beloond met een bioscoop kaartje.
Beste 3 sporters in de categorie sparren in C klasse;

 1. Lola Matulessy
 2. Lynn Kunnekes
 3. Jay Kunneks

Beste 3 sporters in de categorie sparren in B klasse;

 1. Ian Kunnekes
 2. Aime Inderwisch
 3. Thijs Colmer

Beste 3 sporters in de categorie sparren A C klasse;

 1. Samuela de Boer
 2. Daphne Moguella
 3. Bluma Hazenberg

Vervolgens was er tijd en ruimte voor het onthulling van de grote club actie en de beste 5 actie voerders. KTA leden die hebben meegedaan aan de grote club actie hebben gezamenlijk 1,709,- euro verzameld. Een fantastisch bedrag die we graag investeren in onze leden zelf.
De beste 5 actievoerders: De 5 KTA leden hebben de meeste loten verkocht.

 1. Jay Kunnekes (wint een KTA tas te waarde van 65 euro)
 2. Ian Kunnekes (wint een KTA takewondo pak te waarde van 45 euro)
 3. Lynn Kunnekes (wint een tishirt en short te waarde van 34 euro)
 4. Lola Matulesy (wint een KTA tishirt te waarde van 25 euro)
 5. Yanick Swart (wint een Dopper te waarde van 10 euro)

Sportman en sportvrouw van het jaar zijn:

–        David Muresan werd gekozen als sportman van het jaar. Zijn kwalificatie en deelname aan EK onder 21 en deelname aan Universiade in Italie waren de motivatie voor zijn verkiezing. David studeert aan Rijksuniversiteit Groningen en ondanks een druk studieprogramma en bijbaantje toch traint tot 5 keer per week.

–        Samuela de Boer werd gekozen als sportvrouw van het jaar. Samuela is Nederlands kampioen en ook de winnaar van Dutch open 2019 te Eindhoven. Een van de meeste sterk bezette toernooien ter wereld. Daarnaast heeft Samuela minste verzuim tijdens de trainingen en is ze bijna altijd aanwezig geweest. Naast inzet en het behalen van diverse prijzen houden we procentuele aanwezigheid bij.

Tijdens het bekend maken van de Provinciale vrijwilligersprijs hebben we onze vrijwilligers in het zonnetje gezet en hebben we ze bedankt voor hun inzet voor de club en de leden. Het blijft bijzonder dat je tijd en energie in andermans kind wilt en kunt stoppen. Respect.

Hierna hebben we de tijd genomen om onze kersverse zwarte banders in het zonnetje zetten; Dit is een prachtige mijlpaal in je leven die niemand kan afnemen.
We hebben Lemar Hamidi ook bedankt voor zijn inzet tijdens het toernooien. Namens KTA en als scheidsrechter gaat hij altijd vrijwillig naar diverse toernooien. Scheidsrechteren blijft een moeilijk en een ondankbaar vak. Maar toch zet Lemar zich keer op keer in om als scheidsrechter steentje bij te dragen aan het toernooi. We moeten ons beseffen dat zonder scheidsrechter we ook geen toernooi hebben.

Na de officiële gedeelte was ruimte voor een heerlijke hapje en drankje. Hiermee willen we Carla Boersma, Miranda Sciarrione en Ben Kunnekes bedanken voor enorme hulp voor deze avond. Ze hebben onwijs veel gedaan en enorme bijdrage geleverd aan deze prachtige en onvergetelijke avond.

 

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...