maandag 20 mei 2013 | Wedstrijden

Deelname aan Dutch Masters erg leerzaam voor KTA

Met ruim 700 deelnemers wordt de Dutch Masters langzamerhand één van de grootste toernooien in Nederland. KTA heeft hieraan deelgenomen met een kleine maar sterke delegatie. We zouden met meer deelnemers aantreden maar omdat zij in juni voor hun zwarte band examen gaan, hebben we besloten dat het beter was dat ze niet aan dit toernooi zouden meedoen. Desalniettemin gingen we met Alex Isebiya, Jos Vermeulen, Giovanni Bergman en Felicity Heinkens de strijd aan tegen 700 anderen waaronder ook deelnemers uit Engeland, Ierland, Israel, Frankrijk België, Duitsland, Kosovoen zelfs helemaal uit India.
Na de weging, die iedereen makkelijk doorstond was het eerst de beurt aan Alex. Alex had al geruime tijd geen wedstrijd kunnen draaien gewoonweg omdat deze er voor hem niet waren. Hij won met 14-1 van India binnen 2 rondes waardoor een derde niet meer nodig was. Daarna moest hij de halve finale tegen Engeland ook deze won hij met 6-4. In de finale zag je dat hij er een beetje doorheen zat, geen wonder als je al lange tijd geen wedstrijd heb kunnen draaien. Daardoor moest hij genoegen met een tweede plaats waarop hij en ook wij ontzettend trots zijn. Felicity maakte  haar debuut in de A-klasse en kwam direct tegen een ervaren speelster uit England. Ze heeft echt goed gevochten tot de laatste seconden maar haar tegenstander was net een maatje  groot. Toch zien wij in Felicity een aanstormend talent. Ga zo door meid!
Giovanni verloor helaas met (6-9) tegen de Limburgse taekwondo’ka. Maar wat belangrijker was, is dat Gio lekker in zijn wedstrijd zat en een top conditie heeft laten zien. Het was een mooie wedstrijd!!
Jos heeft tijdens zijn eerste wedstrijd iedereen verbaasd. Hij heeft gewonnen van England met (10 -0) onze vliegende Jos maakte er werkelijk een mooie show van!! Mooie combinaties.. laag.. hoog.. dobbel.. Bandal.. Achterwaarts naar hoofd. In zijn finale partij ging het net zo goed tot de laatste 10 seconde. Toen kreeg Jos een flinke blessure op zijn scheenbeen. Hierdoor had hij niet de concentratie meer. Hij stond 5-2 voor en verloor deze voorsprong door een hoofdtreffer van zijn tegenstander waardoor deze won met 5-6. Helaas voor Jos maar ook hier een welverdiende 2e plaats. Habib Kazemi die de gehele dag als coach mee was is zeer tevreden over de resultaten. Dit was de laatste wedstrijd voor de zomerstop. De laatste activiteit voor A + B klasse zal een gezamenlijke training te Enschede zijn. Uiteraard gaan we na de zomer weer volop trainen voor nieuwe wedstrijden.

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...