26 mei 2015 | Wedstrijden

Dutch Masters Rotterdam resulteert in 1 goud en 1 zilver

11246586_827766743977339_6722649918677331513_n

Met 4 deelnemers vertrok Habib, afgelopen zaterdag naar Rotterdam voor het toernooi de Dutch Masters. Alexander, Jos, Shannon en Skip waren klaar voor de strijd. Een belangrijk voorbereidingstoernooi voor de Austrian Open die dit weekend zal plaatsvinden met bijna 2000 deelnemers. De Dutch Masters is ook een leuk toernooi met bijna 600 deelnemers en volledig met elektronische bescherming dus ook helm. We stonden met meer deelnemers ingschreven maar helaas door ziekte en blessuren gingen we met 4 gemotiveerde spelers heen. Voor Skip was dit zijn derde grote toernooi en dus erg spannend. Hoewel hij met enige spanning tegen de regerend Nederlands Kampioen begon kwam hij goed in zijn spel. En ondanks dat hij de partij niet heeft gewonnen, heeft hij bij Habib een goede en gretige indruk achtergelaten. Hij heeft mooie technieken laten zien en we zien in Skip dan ook echt een talent die nog een mooie groei kan doormaken. Alexander was geloot tegen een hele lange Belgische jongen die ook de latere winnaar van de dag werd en alle partijen met veel puntenverschil wist te winnen. Deze jongen had echt de overhand in deze partij en Alexander kwam niet los, althans niet zoals hij tijdens de lessen en eerdere wedstrijden heeft laten zien. Desondanks zijn we toch blij dat het hier gebeurd zodat we deze les kunnen meenemen naar Oostenrijk. De laatste wedstrijd was in maart en dat is eigenlijk te lang geleden waardoor je uit een ritme raakt. Austrian Open zal ook het laatste toernooi zijn voor onze jongens en meisjes.
Shannon mocht daarna vechten. Ze had 1 partij tegen een Engelse, en dit werd tot de laatste ronde nog erg spannend. We zagen bij Shannon ook dat ze niet helemaal lekker in haar ritme zat. Hoewel ze toch veel punten scoorde gaf ze ook onnodige punten weg. Toch heeft ze deze partij gewonnen en kan ze trots zijn op haar 1e plek.
Jos was als laatste aan de beurt. Jos was bijna een kilo te zwaar en moest omgepouled worden naar een hogere klasse. Als je op dit niveau sport mag dit niet gebeuren dat heeft Habib hem goed duidelijk gemaakt en dat heeft volgens mij geholpen want in de 1e partij wist hij tegen Engeland overtuigend te winnen met mooie combinatie en hoofdtreffers, aldus een zeer gedreven Jos. De laatste partij tegen een andere Engelsman wist hij de opening niet te vinden en wist helaas niet te scoren, maar wel een mooie 2de prijs voor Jos en een goeie les voor de volgende keer.

Zoals al eerder vermeld zullen Jos, Alexander en Shannon dit weekend naar Austrian Open gaan. We wensen hen alvast veel succes toe. Coach Habib zal hen dit weekend begeleiden naar hopelijk mooie resultaten. Alinde zal met de B en C klasse meegaan naar een leuke regionaal toernooi in Ten Boer. Ze zal hier worden bijgestaand door onder andere Ron, Jordi en Ginna.