15 apr 2015 | Wedstrijden

Dutch Open 2015 een echt toptoernooi

Dutch OPen

Ook dit jaar deden wij mee aan de zeer druk bezochte Dutch Open te Eindhoven. Mede dankzij de G2 status van dit toernooi deden er maar liefst 1800 deelnemers uit meer dan 80 landen mee. Van onze club namen Alexander, Shannon, Jos en Ginna deel aan dit leerzame toernooi.
Omdat er altijd een dag vooraf gewogen moet worden gingen onze sporters al dag van te voren heen. De volgende dag moest iedereen op de mat verschijnen. Shannon mocht als eerste aantreden en nam in haar geval revanche. Zij moest namelijk tegen een bekende haar uit Servië tegenstander tijden German Open 2014. Toen verloor ze in de kwartfinale nipt op Golden Point. Nu was het ook heel spannend maar Shannon hield focus en wist met 15-13 van haar te winnen. Dat was een mooie start van het toernooi. Haar tweede partij moest ze tegen Duitsland. Ook deze partij wist ze te winnen. In haar derde partij trof ze een Engelse speelster van top formaat die uiteindelijk de finale wist te bereiken. Ondanks dat Shannon alles goed deed wist ze helaas niet te winnen. Shannon kan terugkijken op een goed toernooi.
Toen was Ginna aan de beurt en ze trof het helaas niet in haar loting. Ze verloor van de latere nummer 1 een lid van de nationale selectie van Frankrijk in haar poule. Erg jammer maar we gaan gewoon door trainen voor het volgende toernooi.

Daarna mocht Jos starten hij was goed op dreef tegen USA. Tot “letterlijk” de laatste seconde stond de score op 4-4 gelijk, maar de Amerikaan scoorde precies op het einde het winnende punt en ging er met de winst ervan door!!
Wederom ervaring rijker en ook veel geleerd.
Alexander trof een goede (en erg lange) speler van de Spaanse nationale team en verloor helaas zijn partij. Ook zijn tegenstander werd de uiteindelijk winnaar van zijn poule. Toch heeft Alexander het erg goed gedaan. Hij speelt weer iets vrijer en is minder gespannen.
Al met al een mooi toptoernooi waarvan we veel hebben geleerd. We gaan ons nu voorbereiden voor Austrian Open eind mei.