22 mrt 2016 | Nieuws

Dutch Open een mooi leermoment voor het NK

Met 3 van onze leden Shannon Schaap, Jos Vermeulen en Alexander Habimana zijn we afgereisd naar Eindhoven voor het jaarlijkse grote evenement Dutch Open. Ook onze deelnemers deden hier aan mee. Wij deden dit jaar mee voor de ervaring omdat we niet veel wedstrijden hebben kunnen draaien. Echter deden we wel mee om een mooie  ervaring op te doen ook met oog op het NK die wordt gehouden in mei dit jaar. Alexander mocht als eerste beginnen. Hij werd helaas geloot tegen de nummer van Europa en de latere winnaar van zijn poule. Deze Engelsman traint in het top programma van het Engelse taekwondo team. Toch laat Alexander wel zien dat hij steeds beter met de druk om kan gaan en vrijer gaat sparren. Dus een mooi leermoment. De wedstrijd van Jos was een stukje spannender. Het ging gelijk op. Ook Jos luistert beter en wordt rustiger in zijn spel en weet daarom beter overzicht te houden. Helaas wist de tegenstander van Jos in de laatste seconden aan het langste eind te trekken en te winnen. Toch kijken we positief naar de groei die Jos meemaakt.
Shannon een dag later aan de beurt bij de senioren dames. Dit was haar allereerste grote toernooi bij de senioren nu ze 18 jaar is. Ze werd geloot tegen een Tsjechische met veel ervaring en al aardig wat medailles achter haar naam. Het was een spannende partij want beide dames gaven bijna geen punten weg. Tot het laatste einde was alles mogelijk echter wist de Tsjechische toch te winnen met slechts 3-1. Dus een mooie score voor Shannon helemaal voor haar eerste toernooi bij de senioren.

Al met al een mooi toernooi voor onze deelnemers en we gaan nog harder met ze werken en kijken erg uit naar NK 20161398916_1788760931345281_2185034799706081634_o