dinsdag 5 december 2023 | Academie, Nieuws, Wedstrijden

Een prachtig NK Poomsae 2023 voor Chantal en Lynn

Op zondag 3 december 2023 was het een dag vol mooie prestaties, want twee van onze getalenteerde leden namen deel aan het NK Poomsae in Den Haag. Dit prestigieuze evenement bracht in totaal 216 deelnemers uit het hele land samen, en onze deelnemers hebben de naam van onze academie met trots vertegenwoordigd.

Lynn Kunnekes, slechts 10 jaar, vormde een team samen met Luna en Gabriella van Taekwondo School Henk Meijer en nam deel aan de teams wedstrijden in de B-klasse voor leeftijdscategorie 12-14 jaar. Hun optreden was werkelijk fantastisch, en het leverde hun een welverdiende 2e plaats op.

Lynn zette haar succes voort in de individuele competitie in de B-klasse voor leeftijdscategorie 9-11 jaar, waar ze een mooie 5e plaats behaalde in een poule van 8 deelnemers. De scores op het scorebord lieten slechts minimale verschillen zien met de prijswinnaars, wat ons doet uitkijken naar een veelbelovende toekomst voor haar.

Chantal Huizenga nam deel aan de A-klasse voor leeftijdscategorie 18-30 jaar en bevond zich in een poule met 11 deelnemers. Ondanks een sterke start met Taeguk 8, slaagde Chantal er helaas niet in om door te gaan naar de finales, vanwege enkele kleine wankelingen tijdens haar uitvoering. Het is belangrijk te vertellen dat Chantal pas kortgeleden haar training heeft hervat na een periode van weg geweest te zijn, waardoor haar prestatie bijzonder maakt.

Helaas kon Sharon Huizenga niet deelnemen aan het NK vanwege blessures die ze had opgelopen tijdens haar krachttraining. Ondanks deze tegenvaller zijn we trots op onze stijldames en hopen we dat meer leden de kunst en schoonheid van stijl zullen ontdekken en zich zullen aansluiten bij het stijlteam van KTA.

Een bijzondere dank gaat uit naar Shoko voor haar extra begeleiding in de aanloop naar het toernooi, en speciale dank aan Ramona, die niet alleen als coach fungeerde maar ook als teammanager die elk detail zorgvuldig regelde. We willen ook onze oprechte dank uitspreken aan alle familieleden, vrienden en supporters die na een lange dag van NK-sparring in Den Haag bleven om onze stijldames te ondersteunen. Dit toont de hechte band binnen onze sportfamilie aan.

Kazemi Taekwondo Academie: One Team, One Dream!