21 apr 2024 | Academie, Nieuws, Wedstrijden

Een prachtig toernooi voor het KTA jeugdteam

Op zaterdag 20 april was Enschede het toneel voor onze jeugdleden van Kazemi Taekwondo Academie die deelnamen aan de Twente Cup 2024. Het was een goed georganiseerd toernooi met deelnemers vooral uit onze eigen regio in Noordoost-Nederland, maar ook clubs uit onder andere Utrecht en Den Haag zorgden voor prachtige en spectaculaire wedstrijden.

Marijn Veenstra mocht namens KTA de spits afbijten en deed dat zeer goed en verdienstelijk. Sinds kort doet Marijn mee aan de wedstrijden en we zien nu al een stijgende lijn in zijn ontwikkeling en spelinzichten. Marijn heeft twee mooie wedstrijden gespeeld die resulteerden in een mooie derde prijs.
Danylo Kavatsyuk, die vorige week schitterde tijdens het stijltoernooi, heeft vandaag zijn goede sparringsvaardigheden laten zien en deed het zeer goed. Danylo doet sinds kort mee aan het wedstrijdprogramma binnen de club. Ook hij behaalde na twee mooie wedstrijden een derde plaats.
Iris Huisman was de volgende KTA-deelnemer die het veld op moest. Iris had last van wedstrijdspanning en kon dat gevoel moeilijk loslaten, wat niet resulteerde in de uitslag die we normaal van Iris kennen. Wij als begeleiding vinden het belangrijk dat kinderen dit soort situaties meemaken. Hier leren ze enorm van en het geeft ons ook de kans om ze mentaal te begeleiden. Het is goed dat er wedstrijdspanning is, maar onze jeugd moet ook leren de spanning te reguleren en te kanaliseren zodat het in hun voordeel kan worden gebruikt. We zullen Iris intensiever begeleiden in het mentale deel van de wedstrijd en we zullen nog veel van haar horen.
Lola Hovenkamp zette ook een zeer sterke wedstrijd neer. Zij kwam een bekende tegenstander tegen waar ze aan elkaar gewaagd waren. Beiden zetten al aan het begin de toon en het was duidelijk dat het een zeer close wedstrijd zou worden. Beiden deelden rake trappen uit en lieten mooie technieken zien, maar de tegenstander won met een minimaal verschil. Lola had nog de kans om het toernooi als tweede te beëindigen. En daarvoor moest ze de tweede wedstrijd winnen. Ze begon meteen gretig en geconcentreerd en dit zorgde voor een mooie en spectaculaire wedstrijd in het voordeel van Lola, waardoor ze een zilveren medaille ontving.
Liya Kazemi was de volgende deelnemer die vol enthousiasme het veld op ging en liet zien dat ze er zin in had. Ze deelde mooie trappen uit, waaronder diverse keren een sprong achterwaarts die leidde tot een gemakkelijke winst voor Liya. Ze kon dit ritme ook in de finale vasthouden. Ze vocht heel goed en scherp en won ook de finalewedstrijd, wat haar een mooie gouden medaille opleverde.
Teun Walhain deed na een lange tijd weer mee aan een toernooi. Teun is zeker een talent dat met de juiste begeleiding kan zorgen voor mooie en spectaculaire sportieve momenten. Teun won beide wedstrijden vrij gemakkelijk van twee tegenstanders die beiden een kop groter waren. Fijn dat Teun na een lange tijd weer meedeed aan een toernooi en het kon afronden met een gouden plak.
Lynn Kunnekes was de volgende strijder. Zij trof in de eerste ronde een goede vriendin maar ook een zeer goede en scherpe tegenstander. Het was mooi om te zien dat de mentale druk die ze een week geleden voelde weg was en ze een goede partij neerzette waar we heel erg blij en trots op zijn. Maar ondanks een mooie wedstrijd ging de winst toch naar haar tegenstander en Lynn mocht na een pauze opnemen tegen clubgenoot Aryam voor een bronzen medaille. Deze wedstrijd ging vrij gelijk op voor beide dames en dat maakte het zeer spannend voor alle omstanders. Maar aan het einde van beide rondes was het toch Lynn die met de winst ervandoor ging en dat leverde een mooie bronzen medaille op.
Roos Kuizenga was de volgende KTA’er die het veld op moest. Wat is Roos gegroeid in haar mentale gesteldheid. Dit is mooi om te zien dat ze groei doormaakt. Ze speelde een zeer goede en fijne wedstrijd en hierdoor won ze haar eerste wedstrijd. Haar finalewedstrijd begon vrij hard en zag dat beide tegenstanders aan elkaar gewaagd waren. Hoewel de tegenstander voor lag in aantal behaalde punten raakte Roos geblesseerd. Zij wilde de uitgevoerde achterwaartse trap van de tegenstander met een ronde trap uitcounteren maar haar wreef kwam hard tegen de hak van de tegenstander. Zij is al eerder op dezelfde plek geblesseerd geweest. Ze kon heel moeilijk op haar voet staan en doorvechten zat helaas niet in. Met een prachtige zilveren medaille nam Roos afscheid van het toernooi. En zo mooi om haar groei in mentale en fysieke aspect aan te schouwen.
Aryam Al Refai was de volgende KTA-lid die eindelijk aan haar wedstrijd mocht beginnen. Ze kwam in de eerste ronde vooral conditioneel iets tekort waardoor ze haar felheid niet kon vasthouden en hierdoor ging de winst naar haar tegenstander. Haar volgende wedstrijd moest ze tegen teamgenoot Lynn. Zoals hierboven vermeld was het een mooie wedstrijd van beide dames waarbij de winst met een aantal punten verschil naar Lynn ging. Aryam vertelde dat ze gemotiveerd is om meer aan haar conditie te werken en wil vaker meedoen aan de wedstrijden.

Kyann Kazemi was de volgende KTA’er die na lang wachten mocht starten aan zijn wedstrijd. Kyann is net cadet en treft uiteraard goede tegenstanders die soms iets ouder, langer en sterker zijn. Ondanks een goed optreden van Kyann tijdens zijn eerste wedstrijd was zijn tegenstander voor nu een maat te groot voor Kyann. Mooi om te zien dat ondanks zeer harde trappen van de tegenstander Kyann toch zich staande hield en de wedstrijd uitvocht. In zijn tweede wedstrijd moest hij weer tegen een tegenstander die een kop groter was en de tegenstander startte zeer goed waardoor hij heel snel een voorsprong boekte. Maar toch bleef Kyann geconcentreerd en voerde zijn plan uit en dit zorgde voor een mooie comeback in de wedstrijd. Hoewel de tegenstander won met 46 punten tegen 42 punten van Kyann zijn we zeer blij dat hij blijft geloven in zichzelf en ondanks de achterstand zich niet als verloren opgeeft en blijft doorvechten.
Anastasia Yumatov is een talentvolle dame die voor het eerst meedeed aan een wedstrijd. Zij is zeer flexibel, gretig en vooral zeer leergierig. Deze houding gaat Anastasia ver brengen in de sport. Ondanks gebrek aan ervaring verloor ze beide wedstrijden met minimaal verschil en dit getuigt van alle goede sportieve momenten die ze gaat beleven.
Sofia Kavatsyuk was de laatste KTA’er die eindelijk aan de beurt was en mocht beginnen aan haar toernooi. Ze begon sterk en liet zien dat ze scherp is en vooral haar kansen goed ziet maar ook benut. Haar eerste wedstrijd verliep voortreffelijk en ze voerde alle geplande acties uit die resulteerden in een mooie winstpartij. Hierna mocht ze haar finalewedstrijd opnemen tegen een zeer goede en sterke tegenstander. Haar tegenstander met haar goed en hard geplaatste trappen liet Sofia merken dat ze nog meer moet trainen. Maar wat ontzettend goed is, is het feit dat ze absoluut geen angst heeft en tot de laatste seconde blijft vechten en het de tegenstander moeilijk maakt. Hiermee behaalde ze een mooie zilveren plak en met zeer trots kan ze terugkijken op een mooi toernooi.

Al met al een lange dag met zeer mooie momenten waar we van genoten hebben en ook mooie leermomenten die we meenemen naar de training. En ook goed om te melden dat Juliano, die helaas geen tegenstander had maar toch meereisde naar Enschede om zijn teamgenoten te helpen, aan te moedigen en te vergezellen.
We willen de organisatie van de Twente Cup bedanken voor de goede zorgen en een top toernooi en Iris de Ridder die namens KTA als scheidsrechter aanwezig was. Ook speciale dank aan de coaches Ramona, Mira en Habib voor de begeleiding.

Overzicht:

2x goud
3x Zilver
5x Brons