Gedragsregels Kazemi Taekwondo Academie

1. Een ieder houdt zich aan de erecode van de vechtsport. Deze luidt als volgt: ‘Vechten gebeurt alleen op de mat, en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de erecode, zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.

2. Bij ongewenste bejegening kun je je wenden tot de vertrouwenspersoon van Kazemi Taekwondo Academie. Kijk voor meer informatie op de website van de sportschool.

3. De zaal gaat minimaal 10 minuten voor aanvang van de les open, zorg dus, dat je rond

4. die tijd aanwezig bent, zodat je genoeg tijd hebt om te omkleden.

5. Een ieder die komt trainen dient de regels van hygiëne in acht te nemen, te weten: schone kortgeknipte nagels, schone handen-voeten-hals e.d. en een schone dobok (Taekwondopak).

6. Neem alle persoonlijke bezittingen van waarde altijd mee de zaal in. Zet jouw tas in de trainingszaal.

7. Mobiele telefoons dienen uitgeschakeld te zijn (ook van de toeschouwers aan de kant).

8. Neem alle beschermers mee naar de zaal zodat je de zaal niet meer hoeft te verlatentijdens de training.  

9. De dobok (taekwondopak) is wit en wordt door een ti (band) om het middel bij elkaar gehouden. De band dient altijd te worden omgeknoopt. Onder de dobok mag je een wit t-shirt of hemd dragen.

10. Alle sieraden (horloges, kettingen, ringen, oorbellen, piercings) worden af- of uitgedaan voor de training. Als een ring of oorbel niet af- of uitgedaan kan worden, moet deze met tape worden afgeschermd zodat er geen verwondingen kunnen ontstaan bij jezelf en / of je medesporters. Haren welke los langer zijn dan op de schouders dienen bijeen te worden gehouden door middel van een haarbandje of een elastiekje.

11. Voordat de training begint wordt er gezamenlijk gegroet naar de trainer en eventuele assistenten. Tijdens de trainingen dient iedereen de grootst mogelijke stilte in acht te nemen en dienen de aanwijzingen van de trainer en / of assistenten strikt te worden opgevolgd.

12. Kom je te laat op de training (na toestemming van de trainer!), dan wacht je langs de zijkant van de zaal, totdat de trainer bij je komt. Hierna groet je de trainer en hoor je van hem wat je kunt gaan doen om zo snel mogelijk met de rest van de groep mee te kunnen trainen.

13. Tijdens de les geeft de trainer aan wanneer er water gedronken mag worden. Zorg ervoor dat je een bidon hebt, gevuld met water, zodat je de zaal niet hoeft te verlaten.

14. Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de trainer de trainingszaal te verlaten. Dit wegens je eigen veiligheid.