dinsdag 18 maart 2014 | Wedstrijden

Geen prijzen op de Dutch Open maar wel een ervaring rijker en mooie team-building!

Afgelopen vrijdag is het KTA team bestaande uit Alexander, Ginna, Jos, Shannon , Zura en coaches Habib en Jordi vertrokken naar Eindhoven voor  de 41ste editie van de Dutch Open. Met dank aan familie Schaap kon het team gezamenlijk met een busje richting het toernooi. Nogmaals dank hiervoor. Dit jaar was het  voor het eerst dat er cadetten aan het toernooi mee mochten doen en kreeg het toernooi ook voor  het eerst een G2 status. (per  continent wordt er een toernooi  door de WTF aangewezen als G2 toernooi, en dit betekent dat je punten dubbel berekend wat natuurlijk  belangrijk is voor de kwalificatie voor OS te Rio de Janeiro in 2016). Vandaar dat er dit jaar een bijzonder sterke bezetting was er waren ruim 1300 deelnemers uit meer dan 70 landen aanwezig. In het hotel was er voor Habib ruimte om met iedere speler persoonlijk te spreken en startklaar te maken voor de wedstrijden de volgende dag. Zaterdag begon rommelig doordat de wedstrijdnummers niet klopten en er nieuwe lijsten moesten komen waardoor de wedstrijden een uur later begonnen. Maar met maar liefst 12 velden verliepen de wedstrijden uiteindelijk vrij vlot. En Alinde kwam vroeg in de ochtend naar Eindhoven om als coach het team bij te staan.
Alexander mocht als eerste beginnen tegen Zweden. Alexander begon de wedstrijd sterk en het ging gelijk op. Naarmate de wedstrijd volgde werd Alexander steeds zelfverzekerder  en wist uiteindelijk overtuigend te winnen. De tweede partij van Alexander ging ook goed alleen was zijn tegenstander iets ervarener, hij wist net de partij te winnen en werd uiteindelijk 3e. Alexander mag zeker trots zijn want hij heeft goed gepresteerd en heeft laten zien dat hij thuis hoort om zo’n groot toernooi.
Daarna was Zura aan de beurt. Zura was vooraf erg nerveus en kwam niet lekker in zijn partij. De technieken die hij normaal in de training laten zien kwamen er niet uit. Hij kreeg al vrij snel een trap tegen het hoofd waardoor hij zich niet kon herstellen. Erg jammer maar we verwachten een beter optreden bij de Belgian Open. Toen mocht Shannon tegen een meisje uit Griekenland. De partij ging gelijk op en van beide kanten werden er hoofdtreffers gescoord. Helaas voor Shannon scoorde de Griekse op het laatste moment. Deze Griekse werd uiteindelijk 3e maar dit had net zo goed Shannon kunnen zijn want op zich had ze deze partij wel kunnen winnen.  Ginna kwam daarna in actie, voor het eerst in de junioren klasse. Zij moest tegen een ervaren meisje uit Kroatië die uiteindelijk 2e werd. Ondanks hoofdtreffers tegen hield Ginna het hoofd koel en wist ook een aantal mooie tegentreffers te maken. Voor haar een mooie eerste ervaring als junior. Tot slot mocht Jos nog aantreden ook voor het eerst in de junioren klasse. Jos begon subliem met een goede hoofdtreffer en wist al snel op voorsprong te komen. Echter verloor hij focus en zijn tegenstander wist hier gebruik van te maken. Erg jammer maar ook Jos verloor zijn partij en eigenlijk dus onnodig. Na deze mooie dag vol met leermomenten en nieuwe ervaringen besloot Habib diezelfde avond direct een teamgesprek en evaluatie te houden. Er werd veel besproken over ieder individu in het team en de verwachtingen van elkaar. Dit werd op gegeven moment een emotionele bespreking maar absoluut zeer goed voor het team. We weten zeker dat ze hierdoor elkaar beter gaan ondersteunen, meer plezier in de training hebben, beter gaan presteren en ook nog meer drive zullen krijgen.
De volgende dag begon het iets luchtiger met  lekker zwemmen en ontspannen. Daarna ging de groep nog weer terug naar de zaal om een aantal opdrachten uit te voeren en kijken naar bekende sporters  om ervaring en ideeën op te doen. We weten zeker dat dit hun zal helpen en ze zullen ook met een ander gevoel starten aan de Belgium Open,  deze vindt plaats op 4,5 april te Lommel. Al met al een super ervaring en we zullen met 200% inzet weer volop gaan trainen voor de Belgian Open en German Open.

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...