dinsdag 16 december 2014 | Wedstrijden

Goede resultaten op het laatste toernooi van het kalenderjaar 2015

IMG_1424

Zaterdag zijn we met 11 sporters afgereisd naar Nijmegen om daar deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende toernooi Yoo Sin. Yoo sin is een taekwondo verening die al heel lang bestaat en die vele top talenten en sporters voortgebracht.

Het was wel erg vroeg in de ochtend ongeveer half zes dat we in de auto stapten. Na een lange reis kwamen op tijd aan voor de weging. Onze aspiranten Etiënne, Skip en Sen moesten de spits afbijten. Alle 3 hebben mooie partijen laten zien. Vooral Etiënne heeft gedurende 3 wedstrijden laten zien dat hij een enorme groei heeft doorgemaakt en steeds beter wordt. Sen ondanks dat hij tegen een tegenstander moest sparren die twee kop groter was heeft hij het toch zeer goed gedaan. Totaal niet bang en zeer gedreven gevochten en hij heeft mooie technieken laten zien. De wedstrijd van Skip was ook erg spannend, beide waren erg goed en scoorden allebei erg mooi. Skip begon met achterstand en vervolgens haalde hij deze in en kwam op voorsprong maar toch net 10 seconden voor de tijd wist de tegenstander het spel gelijk te maken en daarna ook de wedstrijd winnen. Alhoewel ik van mening ben dat een aantal duidelijke punten van Skip niet geteld werd, maar goed we blijven respect hebben en tonen voor de scheidsrechters. Soms gebeurt alles in een fractie van een seconde en dan is het moeilijk om te zien. Daarnaast moeten 2 van de 3 scheidsrechters tegelijk drukken anders komt er geen punt.

’s Middags waren de cadetten en junioren aan de beurt. Ze hebben allemaal erg goed hun best gedaan en zeer mooie partijen laten zien. Shannon heeft haar record van vroegtijdig beëindigen van haar wedstrijden in dit seizoen verkort naar de eerste ronde. Ondanks een voorsprong van 18-1 in de eerste ronde wist ze met een harde ti chagi (achterwaarts) de partij vroegtijdig beëindigen met een K.O. De finale was daarentegen veel spannender maar ook deze wist ze te winnen. Conclusie tot nu toe alle wedstrijden dit jaar gewonnen. Marten was erg scherp en deed goede zaken. Beide wedstijden met veel puntenverschil gewonnen en mooie technieken laten zien. Nadia ondanks haar weinige wedstrijdervaring heeft het erg goed gedaan. Ze verloor de wedstrijd toch mag ze trots zijn op het feit dat ze toch keer op keer terugkomt in de wedstrijd en mooie hoofdtreffers maakt.
Alexander was tijdens zijn eerste partij weer de oude Alexander. Iemand die weer plezier toonde tijdens de wedstrijd en lekker in zijn fel zat. Finale partij verloren maar als begeleiding zijn we blij dat het gevoel bij hem weer terug is. Almardo heeft ook een mooie wedstrijd gespeeld. Dat neemt niet weg dat hij toch onder zijn kunnen presteert. Vooraf aan de wedstrijd voelt Almardo veel spanning en dat zorgt voor onnodige stress tijdens de wedstrijd. Hij heeft de laatste tijd veel te kampen gehad met veel blessures en dat heeft ervoor gezorgd dat hij veel trainingsuren moest missen. Maar hij toont wel de lef om aan de wedstrijd te starten en ook door te vechten. Jos is en blijft een onvoorspelbare vechter. Soms doet hij ontzettend mooie dingen en soms raakt hij compleet de klus kwijt. Hij begon zeer sterk aan zijn wedstrijd en kwam snel op voorsprong maar gaandeweg werd hij meer onrustig en meer chaotisch waar zijn tegenstander dankbaar gebruikt van maakte. Als Jos rustig en geconcentreerd zou blijven dan is het erg lastig om van hem te winnen. Donny moest vroegtijdig stoppen met de wedstrijd op advies van de scheidsrechter. Zijn tegenstander was veel te groot/lang voor Donny. Desondanks was Donny nergens bang voor en heeft in die korte tijd de tegenstander alle hoeken van het veld laten zien. Uiteraard gaf hij ook veel punten weg maar zijn vechtlust en gretigheid wordt zeer op prijs gesteld. Lemar was onze enige C klasse die helemaal naar Nijmegen afreisde om een mooie ervaring op te doen. Hij is altijd serieus in de training en dat zie je terug ook in zijn wedstrijd. Hij heeft ontzettend mooie dingen laten zien. Hij heeft alles uitgevoerd wat hij getraind had. Daarom zijn we ontzettend trots op hem.
Hieronder alle behaalde resultaten op een rij;

1e prijs: Shannon Schaap, Marten Spel
2e prijs: Alexander Habimana, Etiënne Kaidel, Nadia Jatta, Skip Dusseldorp, Lemar Hamidi
3e prijs: Almardo Mensinga, Donny Kooistra, Jos Vermeuelen,
4e prijs: Sen Dusseldorp

En nu op naar het NK 2015 die op 18 januari 2015 wordt gehouden!

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...