Habib Kazemi

HabibKazemi hoofdtrainer1

Habib Kazemi is de oprichter en hoofdtrainer van Kazemi Taekwondo Academie.

Habib Kazemi aan het woord:
Ik train sinds mijn 4e taekwondo en ben jarenlang actief geweest als topsporter in het onderdeel sparring.
Paar jaar terug ben ik afgestudeerd aan het Instituut voor sportstudies (ALO) bij de Hanze hogeschool te Groningen. Als coach heb ik jarenlang ervaring met het lesgeven en begeleiden van sporters bij nationale en internationale toernooien.

Momenteel ben ik voor de tweede keer als bondscoach betrokken bij de nationale selecties van de Taekwondo Bond Nederland. Mijn taken bestaan voornamelijk vanuit het volgende: Begeleiden van de technische en maatschappelijke ontwikkeling van topsporters/talenten, training geven aan topsporters, coachen tijdens topsport evenementen o.a. EK’s en WK’s, en kwalificatie voor Olympische spelen, managen van het topsportbegeleidingsteam, ondersteunen van het topsportmeerjarenplan.

Daarnaast ben ik als trainer Coach werkzaam geweest in Iran’se premier league en Aziatische club kampioenschappen. Iran is een absolute top taekwondo land. Met dit team ben ik lands kampioen geworden bij de junioren competitie en 3e op de Aziatische club kampioenschappen met de senioren team.

In mijn dagelijks leven werk ik als docent bij het Alfa College afdeling sport & bewegen en Uniformberoepen. Daarnaast verzorg ik weerbaarheid en agressie regulatie trainingen voor diverse instanties en onderwijsinstellingen waaronder Rebound Groningen en RENN4. Ook ben ik als docent opleider betrokken bij de trainer opleiding niveau 2 en 3 van Taekwondo bond Nederland (TBN). Ik geef les aan de studenten en examineer.

Vanuit mijn eigen coaching bedrijf Kazemi Coaching organiseer ik regelmatig in Nederland en het buitenland seminars in diverse sport en coaching gerelateerde onderwerpen zoals trainingsleer, sportmanagement, mentale vaardigheden en talentontwikkeling. In de afgelopen jaren heb ik vele nationale en internationale cursussen gevolgd in diverse verbanden om uiteindelijke een betere coach/trainer te worden en nu wens ik mijn kennis en ervaring over te brengen aan onze sporters.