18 okt 2017 | Nieuws

Henk Meijer Chaos Toernooi te Groningen

Zondag 15 oktober werd het jaarlijks terugkerende Chaos Toernooi te Groningen gehouden. Hieraan deden ruim 150 deelnemers mee vanuit 12 clubs uit de regio Noord-Oost Nederland. Uit onze club hadden 22 deelnemers zich opgegeven echter hadden we 2 afmeldingen wegens ziekte/blessures.

Tijdens het toernooi konden de jeugdleden zich opgeven voor het onderdeel sparren, stijl en breektest. We begonnen met sparren voor onze jongste leden tussen de 6 en 8 jaar. Dit is op zich al een hele prestatie als je in die leeftijd het aandurft om met een toernooi mee te doen. Daarentegen leren kinderen op deze leeftijd al heel goed om te gaan met stress situaties, winst en verlies, doorzettingsvermogen en bijvoorbeeld pijn. Kinderen groeien hierdoor enorm in hun zelfvertrouwen. Daarom stimuleren wij het meedoen aan dit soort toernooien.

In de ochtend waren Thijs Colmer, Ian Kunnekes, Sara Cetinkaya, Enissa Noori en Kimberly Schuiten aan de beurt. Ze hadden allemaal een paar extra lessen meegedaan tijdens onze speciale wedstrijdtraining. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Tijdens de lessen besteden we veel aandacht aan bewegen, ontweken en het trappen op een pantser(borstbeschermer) maar ook zeker incasseren. Hoe is het om zelf een trap te ontvangen en hoe ga je daarmee om? Onze kinderen hebben het zeer goed gedaan en misschien voor ons het belangrijkste ze hebben altijd met veel onderling respect naar elkaar toe gevochten.

De aspiranten kwamen na onze pupillen. Aspiranten hebben de leeftijd van 9 t/m 11 jaar. Voor KTA deden Zahir Noori, Britt Kranenburg, Iris en Zoe de Ridder, Lasse, Isak en Olav Reigersberg, Colin van Schalkwijk, Mohammed Rezayi, Anthonie van de Vis mee (Taufik Noori was helaas geblesseerd).
Ook hier deden de jongens en meisjes er hun best en probeerden goed te scoren. In sommige gevallen lukte dit niet helemaal. Maar dit levert wel veel leermomenten op. We zien wel verschil ik kinderen die standaard meedoen met ons specifieke wedstrijdtrainingen. Dus als er kinderen in deze leeftijd graag willen leren sparren en hier bovenal plezier in hebben ben je van harte welkom op maandag van 17:00 uur tot 18;15 uur.

Tussendoor werden er nog stijlwedstrijden gedaan en breektesten. Ook hier deden onze leden aan mee (Yannick Swart was helaas door ziekte uitgevallen). Hierin wonnen we 2 prijzen. Enissa Noori werd derde en Zahir Noori werd eerste. De andere kinderen hebben het ook goed gedaan. Ook als het gaat om de stijltrainingen hebben we speciale trainingen op vrijdagavond van 19:00 tot 20.00 uur.

Aan het einde was het de beurt aan onze kadetten. Samuela de Boer, Youssef Vijfwinkel, Melissa Versteeg, Jermaine Janssen (officieel nog aspirant maar moest 1 poule omhoog), deden mee aan het onderdeel sparren. Voor kadetten en voor kinderen die al iets meer ervaring hebben zijn dit soort wedstrijden alleen belangrijk voor het ritme. Deze jongens/meisjes doen namelijk ook vaker mee met wedstrijden met elektronisch systeem. Dus we vinden de uitslagen niet altijd belangrijk maar we vinden het wel belangrijk hoe ze omgaan met spanning, omgaan met winst en/of verlies en hoe ze er staan met welke mentaliteit. Voor deze groep komt straks een groot toernooi in Rotterdam waar wij iets meer belang aan hechten. Kortom een geslaagd toernooi en weer veel stof tot nadenken.

De uitslagen zijn als volgt:

1e prijs: Sara Cetinkaya, Mohammed Rezayi, Lasse Reigersberg, Zahir Noori (stijl), Kimberly Schuiten

2e prijs: Colin van Schalkwijk, Enissa Noori, Olav Reigersberg, Youssef Vijfwinkel, Melissa Versteeg

3e prijs: Samuela de Boer, Enissa Noori (stijl), Isak Reigersberg, Thijs Colmer, Ian Kunnekes.

4e prijs: Zoe en Iris de Ridder, Antonie van de Vis, Luciano Boonstra,