donderdag 24 april 2014 | Wedstrijden

Het verslag van German Open 2014 te Hamburg

Vrijdag 11 april vertrok Habib samen met Shannon en Jos richting Hamburg om deel te nemen aan de  jaarlijkse German open. Dit jaar namen er 860 deelnemers uit 63 landen deel aan dit grote evenement.   Sporters die zaterdag moesten starten konden vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur wegen. Volgens de  planning zouden we 1,5 uur voor aanvang van de weging aankomen in de sporthal in Hamburg. Alleen  door enorme file waren we rond 18.00 nog aan de rand van Hamburg. Uiteraard waren we bang dat we  door het missen van de weging niet mee mochten doen met de wedstijd. We hebben iedereen gebeld  waarvan we dachten dat ze in de sporthal zou zijn of deze zou kunnen bellen maar dit lukte helaas niet.  Uiteindelijk belde Habib Aziz Acaharki (Duitse bondscoach heren team) of hij misschien in de zaal zou  zijn. Hij nam op en kon gelukkig regelen dat we bij aankomst gelijk konden wegen. Gelukkig waren  Shannon en Jos beide prima op gewicht maar de stress zat er wel goed in.  
Na de weging gingen we lekker eten en vervolgens naar het hotel. Zaterdagochtend na het ontbijt zijn  we direct richting de sporthal gereden. Jos zou de spits afbijten tegen de Noorwegen. De Noor had zijn  eerste wedstrijd gewonnen tegen Duitsland. Jos was vanaf het begin erg uitdagend en aanvallend en  kwam vroeg op voorsprong. Jos zat goed in zijn spel en speelde erg slim en maakte het zijn  tegenstander vrij moeilijk. Uiteindelijk was de stand na 3 ronden 10-8 voor Jos. Hierna zou Jos het  tegen de Verenigde Staten opnemen. De Amerikaan won eerder van Belgie en Duitsland. Alleen helaas  Jos mocht niet deelnemen aan zijn kwartfinale wedstrijd. De dokter van de wedstrijd was erg tegen in  verband met zijn blessure van zijn vinger. Dus helaas moest Jos gedwongen de Amerikaan er met de  winst vandoor laten gaan. Overigens aan het einde van de dag de coach van de Amerikaanse sporter  kwam naar me toe en vroeg hoe met Jos ging. Wat erg sportief is. De Amerikaan won ook de titel in  deze gewichtsklasse.
Shannon moest daarna opnemen tegen Duitsland. Eerste ronde ging best moeizaam en was duidelijk te  zien dat de spanning nog in haar lijf zat. In de pauze werden de nodige tactische aanwijzingen en  peptalk gegeven. Vanaf de tweede ronde kwam Shannon helemaal los. De tweede ronde won ze met 7-1  en in derde ronde won ze met technische knock-out met 13-1. (met 12 punten verschil verlies je je  wedstrijd).
Dus op naar de kwartfinale. Daar was een Servische haar de tegenstander. Deze won in de vorige ronde  van Denemarken. Beide dames waren vanaf het begin erg aan elkaar gewaagd. Ze waren erg afwachtend  en tijdens de acties ook erg fel naar elkaar toe. De wedstrijd liep erg gelijk op tot de derde ronde. Aan  het einde van derde ronde was de stand 12-12. Dus een vierde ronde en golden point fase. Hier trok de  Servische aan het langste eind, scoorde en won de wedstrijd. Voor Shannon was dit een zeer leerzame  wedstrijd. Met een beetje meer focus had ze de wedstrijd makkelijk kunnen winnen en was een 4e ronde niet nodig geweest. Maar zoals ik altijd zeg; winnen en verliezen, daar gaat het niet om. Het gaat om  dat je bij een toernooi van dit formaat thuis hoort en je mee kunt doen voor een podium plaats. Daarom  ben ik bijzonder trots op beide KTA deelnemers.  Het team van KTA (A,B,C categorie) zal straks op 3 mei in Enschede aantreden. Op die dag is er ook een  interland georganiseerd tussen Duitsland, België en Nederland. Shannon zal haar debuut maken namens  Nederlands team. Op naar de volgende ervaring

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...