18 mrt 2013 | Wedstrijden

Het verslag van German open en Dutch open

966
E
en ervaring rijker op twee internationale top toernooien

Het weekend van 8-9 maart stond in het teken van de jaarlijkse German Open te Hamburg. Dit is een hoog niveau toernooi waar 1200 deelnemers vanuit meer dan 50 landen aan mee doen. Namens KTA heeft Shannon Schaap deelgenomen aan dit prestigieuze toernooi. Shannon kwam in haar eerste wedstrijd tegen Canada. Onder normale omstandigheden had Shannon dit gemakkelijk van haar gewonnen. Maar de zenuwen van zo’n groot toernooi zaten goed in haar lijf. Hierdoor kwam ze niet in haar spel. Helaas stopte het German open avontuur vroegtijdig voor haar. Maar Shannon mag met veel trots terug kijken naar haar deelname aan dit toernooi. Ze heeft goede ervaring opgedaan en daar gaat het om.

Het weekend van 16-17 maart werd de 40e editie van het Dutch Open toernooi georganiseerd te Eindhoven. Wederom meer dan 1000 deelnemers uit 63 verschillende landen. Vele beroemde spel(st)er traden op tijdens dit toernooi waaronder vele olympische- en wereldkampioenen. Shannon Schaap zou weer starten bij de categorie junioren dames -49kg. Ze moest het deze keer opnemen tegen een ervaren sporter uit Kazachstan. Shannon begon sterk en domineerde ook de gehele wedstrijd. Helaas kwam de ervaren speelster na drie rondes tot een voorsprong van 1-3. Ondanks dat Shannon de betere partij was verloor ze deze wedstrijd. Shannon maakte een hoofdtreffer 10 seconden voor het eindsignaal die 3 punten waard was, maar helaas werd deze niet toegekend. Op het door ons opgenomen beeld is echter duidelijk te zien dat ze het hoofd van haar tegenstander raakt. Maar goed zij is wederom ervaring rijker geworden en weer ervaring op gedaan op zo een groot toernooi.

Mede dankzij de support van de bedrijven True Rebels en Inter-Being is het voor ons mogelijk deel te nemen aan deze grote toernooien. De andere leden van onze wedstrijdgroep Alexander, Ginna, Jos en Zura kwamen ook naar Eindhoven om te kijken naar het grote toernooien en Shannon aan te moedigen. Voor hun was het tevens een goede les voor het aankomende grote toernooi Belgian Open te Gent. Hiervoor hebben zich nu ook al meer dan 1200 deelnemers aangemeld.