29 mei 2017 | Wedstrijden

Het verslag van International Dutch masters 2017- Rotterdam

Dit jaar waren we als KTA wederom aanwezig op het Dutch masters toernooi te Rotterdam. Er waren bijna 650 deelnemers vanuit diverse landen die om de titel mochten strijden. Op zaterdag 27 mei op de vroege ochtend zijn we met onze pupillen en aspiranten vertrokken richting het topsportcentrum te Rotterdam. De overige cadetten/junioren en senioren leden zouden later op de dag aankomen.

We waren allemaal ruim op tijd aanwezig bij de weging en iedereen was keurig op gewicht. Dit jaar deden 14 deelnemers vanuit KTA aan dit internationale toernooi. Onze leden hebben allemaal progressie laten zien. Sommige wedstrijden waren zeer spannend. Toch was de smaakmaker van onze ploeg Kaj Slier. Afgelopen dagen was hij ziek geweest en moest hij in de auto richting Rotterdam nog overgeven. Daarnaast komt Kaj uit een hele moeilijke periode vanwege langdurig ziektebeeld in de thuissituatie. Ik werd ook benaderd door onze coach Jordi en andere aanwezige ouders dat Kaj zich niet erg lekker voelde. Daarom heb ik Kaj even meegenomen in een rustige ruimte en een korte peptalksessie met hem gevoerd. Dit leverde meteen resultaat en hij had er in een keer onwijs veel zin in. Dit konden we ook in zijn spel zien. Hij had enorme vechtlust en maakte onwijs vele mooie acties. Van draaiacties naar het hoofd tot de combinatie technieken op het lichaam. Hij verzorgde letterlijk een mooie vechtshow. Hij won zijn wedstrijd met 22-2. De coach van de tegenstander overwoog een paar keer om handdoek in de ring te gooien. Daarnaast wil ik het even kort over Andrei en Levinety. Beide hebben hun eerste wedstrijd verloren en daarmee geen prijs kunnen behalen. Andrei kwam tegen een goede tegenstander die op het moment een maatje te groot was voor André. Maar wat ik bijzonder vond, was het feit dat Andrei het bleef proberen en erg hard bleef werken hij gaf tot de laatste seconden niet op en hij voerde de aanwijzingen nauwkeurig uit.

Levinety maakte in de afgelopen paar maanden in een rap tempo enorme ontwikkeling door. Dit gaat altijd gepaard met een verhoogde verwachting van de betreffende sporter maar ook de omgeving. Dit brengt veel stress en druk met zich mee. Gezien het feit dat Levinety nog 12 jaar jong is, is het niet vreemd dat ze zaterdag zo gespannen was tijdens haar wedstrijd. Als dezelfde tegenstander Levinety zou treffen in de training dan zouden de rollen worden omgedraaid. Op dit moment constateren we dat bij Levinety de lijn van fysieke en technische ontwikkeling iets sneller gaan dan de mentale ontwikkeling. Maar goed dat we nu weten waar we de komende periode aan moeten werken. We gaan zorgen dat de beide lijnen de komende tijd op hetzelfde niveau door ontwikkelen.

Dan wil ik ook nog iets vertellen over Jos. Jos is al een poos na zijn eindexamen goed op dreef. Tijdens de trainingen laat Jos een goede indruk achter. Scherp, snel en vooral erg fit. Dit keer kwam Jos voor het eerst uit in een gewichtsklasse hoger. Ik wil even stilstaan bij zijn tweede wedstrijd. Hij kwam tegen een slimme, sterke en fitte tegenstander uit Belgie. In het begin van de wedstrijd kreeg Jos een trap op zijn neus die illegaal was uitgevoerd. Na het stopteken van de scheidsrechter maakte de tegenstander deze trap actie. (overigens wel erg slim uitgevoerd). Maar het probleem was dat de neus van Jos bleef bloeden. Op een gegeven moment stopte de bloeding en vroeg ik Jos; moeten we niet stoppen; waarop Jos zegt; oh nee, ik voel geen pijn en wil graag de wedstrijd afmaken. Zo gezegd zo gedaan. Het was een zeer spannende wedstrijd die tot op het einde gelijk op bleef gaan, maar Jos voerde de instructies goed uit en won deze spannende wedstrijd. Jos kon ervoor kiezen om zich terug te trekken en op die manier de wedstrijd winnen, met name omdat de tegenstander fout zat en na de stopteken van scheidsrechter schopte. Maar Jos heeft zelfs tegen mij en de medische ploeg gelogen. Na de wedstrijd kwamen we er achter dat hij behoorlijk veel pijn had maar toch bleef doorvechten. Dit noemen we vechtersmentaliteit, doorzetten en karakter hebben!

Ik heb nu over een aantal leden verteld maar uiteraard ben ik en zijn wij als club super trots op alle leden, ze hebben het stuk voor stuk allemaal zeer verdienstelijk gedaan en prachtige wedstrijden gedraaid en hebben ze allemaal laten zien dat ze behoorlijk vooruit zijn gekomen. Iedereen heeft zijn/haar persoonlijke doelen behaald. En dat is wat telt!!

Resultaten:

In totaal KTA scoorde 12 prijzen.

1e parijs: Jayda Possemis, Lasse Reigersberg, Samuela De Boer, Kaj Selier, Jos Vermeulen, Amber Kuik

2e plats: Melissa Versteeg, Shannon Schaap

3e plaats: Kyara Kammenga, Lotus Van Hee, Isak Reigersberg, Olav Reigersberg,

Als laatst wil we het gehele begeleidingsteam, ouders en Ilana Steenhuis die als pers mee was bedanken voor de goede zorg. KTA gaat door!!

IMG_1487