27 mei 2014 | Wedstrijden

Jos Vermeulen en Ginna Kram winnen goud tijdens Dutch Masters

 

242

Afgelopen zaterdag, 24 mei, was er een groot internationaal Taekwondo-toernooi in Rotterdam, de Dutch Masters Open 2014. Ruim 700 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, England, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Roemenië, Portugal, Marokko, Griekenland, Luxemburg en Wales streden tegen elkaar om de hoogste eer. Kazemi Taekwondo Academie is met een delegatie van 9 deelnemers, onder leiding van hoofdcoach Habib Kazemi, afgereisd naar Rotterdam.  In de ochtend waren de aspiranten aan de beurt. Sen en Skip Dusseldorp en Felicity Heinkens mochten al vroeg aantreden. Voor Sen en Skip was het hun allereerste grote, internationale toernooi. Er viel dan ook veel te zien en indrukken op te doen. Ze mochten allebei aantreden tegen een Engelse tegenstander en voor Skip was het ook nog eens zijn allereerste toernooi in de A-klasse. We zien de toekomst voor beide heren positief tegemoet. Ze hebben het echt boven verwachting goed gedaan en begrijpen heel goed dat hoe hoger het niveau hoe meer techniek erbij komt kijken.

Voor Felicity was het de tweede keer dat ze meedeed aan dit toernooi. Voor Felicity zijn er helaas weinig wedstrijden en heeft ze niet de kans gehad om ervaring op te doen echter heeft ze het echt heel goed gedaan. Wij denken dat ze zichzelf heeft overtroffen en dat ze kan terugkijken op een mooi toernooi voor haar en zodra ze in november cadet wordt kan ze heel veel mooie toernooien kan en mag gaan meedraaien.
In het middagprogramma was het de beurt aan de cadetten en junioren. Voor Marten was het ook zijn eerste wedstrijd in de B-klasse en ook nog eens met veel internationale tegenstanders. Voor Marten was het een mooie ervaring waarbij hij ook nog bijna in de prijzen viel. Na een mooie wedstrijd kwam het tot een golden point waar bij zijn tegenstander won. Echter een prachtige dag voor Marten. Voor Almardo was dit de eerste wedstrijd weer na het NK in januari dit jaar. Dus heeft er lange tijd tussen gezeten. Hij was er nerveus en dat was ook terug te zien. Zijn technieken met name de mooie draaitechnieken die hij kan, kwamen niet in zijn wedstrijd terug. Dit komt uiteraard ook door het gebrek aan ervaring en het toernooi was echt groot met veel goede tegenstanders. Voor Almardo is er vanaf september een nieuw seizoen volop kansen en nieuwe ervaring dit was pas zijn tweede wedstrijd in de a-klasse.

Alexander had ook niet zijn beste dag. Terwijl hij tijdens de trainingen en op de kussens de sterren van de hemel schopt en vecht is het op een wedstrijddag toch anders. We moeten bij Alexander dan ook meer werken aan het mentale aspect. We gaan er vanuit dat nog meer  ervaring opdoen hem zal helpen waardoor het er tijdens de wedstrijden ook uitkomt.

Pas laat in de middag was het de beurt aan Shannon. Ze begon voorzichtig maar won de wedstrijd gemakkelijk met 4-1. Toen moest ze aantreden tegen een Portugese. Hier kwam Shannon niet lekker in haar spel en verloor. Na een druk seizoen voor Shannon toch een mooie afsluiting met een zilveren medaille. Ginna hoefde maar 1 partij te vechten maar niet tegen de minste. Ze had 2 x eerder van haar tegenstander verloren. Maar Ginna was er dan ook op gebrand om dit keer wel te winnen. En dat  deed ze dan, ze begon fel aan de wedstrijd en haar tegenstander wist niet wat haar overkwam. Ginna wist met veel gemak en mooie punten met 9-2 te winnen er ging er met het mooie goud vandoor, dik verdiend. Als laatste was Jos aan de beurt. Jos had dit keer zijn dag  helemaal en kwam er zelfs zonder kleerscheuren vanaf. Hij won de 1e partij met gemak door groot puntenverschil 15-1 binnen de reguliere tijd en zijn 2e partij was een K.O. De wedstrijd werd vroegtijdig beëindigd door de scheidsrechter uit angst voor de veiligheid van zijn tegenstander. Resultaat ook een mooie gouden plak voor Jos die ook met sprongen vooruit gaat.
Hieronder nogmaals de resultaten:

GOUD: Ginna Kram en Jos Vermeulen
ZILVER: Shannon Schaap en Felicity Heinkens
BRONS: Skip Dusseldorp, Alexander Habimana, Almardo Mensinga Marten Spel en Sen Dusseldorp zijn niet in de prijzen gevallen.

Met dank aan Coaches Habib en Jordi en uiteraard ouders die de moeite hebben genomen om helemaal naar Rotterdam af te reizen.

Voorjaarsvakantie GEEN jeugdlessen

Voorjaarsvakantie GEEN jeugdlessen

Zoals eerder gecommuniceerd, van maandag 19 februari tot en met zondag 25 februari, zullen alle jeugdlessen komen te vervallen en de lessen voor...