15 jul 2018 | Nieuws

Kamp 2018 een groot succes

Dit was de 3e editie van ons enige echte KTA Kamp en we worden er steeds beter in want ieder jaar gaan er steeds meer kinderen mee. Nu was het dit jaar echt een succes mede door het prachtige weer. Wat hebben de kinderen het leuk gehad in Appelscha.

Vrijdagavond kwamen alle kinderen aan in Appelscha. Deze avond begint altijd met een gezonde maaltijd. Omdat wij een sportvereniging zijn vinden wij gezonde voeding erg belangrijk. We eten daarom ook tijdens kamp erg gezond. We eten vers en er is veel groente en fruit. Na het eten begon de eerste training. Na de training gaan we altijd balspellen doen. Daarna is het tijd om het bos in te gaan voor onze KTA vlaggenroof. Als de kinderen terug komen is het al laat en moeten ze naar bed, hoewel het bedje niet door iedereen gevonden wordt.

Zaterdagochtend worden alle kinderen wakker gemaakt voor een ochtendlijke rensessie. Na het ontbijt staat er een 2e training op het programma. Tussendoor is er uiteraard ruimte voor plezier, fun en vrije tijd. In de middag stonden er allerlei workshops op het programma georganiseerd door onze eigen kundige begeleiding. Zo leerden de oudere kinderen hoe te handelen bij ongevallen en kregen ze de basisvaardigheden mee van reanimeren. Deze workshop werd gegeven door Ben Kunnekes  in het dagelijks leven politieagent en door Mariska Hofstee IC verpleegkundige. De jongere kinderen mochten een prachtig KTA popje op hout maken van onze handvaardigheid docente Nicolette van Wijk. We vonden het leuk als de kinderen een herinnering zouden hebben aan dit leuke kamp. Daarna gingen de kinderen het bos in onder begeleiding van Ramona Kunnekes. Hier kregen ze een mini survival training en leerden ze aspecten als samenwerken, leiding nemen en sociale vaardigheden. Ramona heeft lange tijd in het leger gediend zo was de eerste vrouwelijk tank rijder. In de avond was het tijd voor de bonte avond onder leiding van Marsha, Rosa en Jordi. Ze organiseerden leuke opdrachten voor alle kinderen zoals stoelendans en limbo dansen. Na de bonte avond mochten de oudere kinderen opnieuw het bos in voor de altijd spannende spooktocht. En om zelf te ervaren of het spannend was mocht ik zelf mee en ik kan beamen hij was inderdaad zeer spannend.

Na een lange nacht mochten de kinderen een beetje uitslapen. Na het ontbijt was het tijd voor alle 8 kamp spellen onder leiding van Rosa. Hier werden alle kinderen door elkaar gehaald. Ik denk ook dat dit het succes is van onze kamp dat alle kinderen van alle leeftijden welkom zijn. Daarna gingen we kort oefenen voor de demonstratie voor de ouders. Na de lunch werden de kinderen opgehaald door de ouders en konden de ouders nog genieten van een kleine demonstratie van de kinderen.

Na afloop van dit kamp hebben we ontzettend veel leuke reacties mogen ontvangen van iedereen. Nu kost het veel tijd en organisatie om een kamp te organiseren en dit kunnen we niet alleen. We willen daarom alle begeleiding bedanken voor de inzet en vooral tijd om het altijd weer tot een succes te maken. Echt super bedankt en we zeggen op naar een 4e editie.

Bedankt Michel, Maureen, Rosa, Ron, Nicolette, Jordi, Marsha en Geu, Jolanda en Heiko, Mariska en Rene, Ben en Ramona en natuurlijk Habib en Alinde.