10 apr 2017 | Wedstrijden

KTA behaald mooie 3e prijs voor stijlteams

17884019_1292469310840411_8216367933285886616_n

Op 9 april ging KTA met een team bestaande uit 5 leden. Een dag eerder was KTA al goed vertegenwoordigd tijdens het onderdeel sparring. Nu was het tijd voor het onderdeel stijl. Het onderdeel stijl was dit jaar net zoals vorig jaar zeer sterk bezet met maar liefst 190 deelnemers waaronder ook het Nederlands Stijl team die er waren ter voorbereiding op het EK. Wegens wat technische problemen duurde het wat langer voordat we konden starten.

Sharon en Chantal mochten beginnen. De dames zaten in een poule van maar liefst 21 deelnemers. We waren dan ook zeer tevreden dat ze in de halve finale terecht kwamen. Hier strandden ze helaas wel maar toch zeer tevreden met het behaalde resultaat. Luciano Boonstra was toen aan de beurt. Hij had toch wel last van de zenuwen en liep slordiger dan normaal. Hij kwam dan ook niet verder dan de voorrondes. Caitlyn liep erg strak en kwam in de finale en werd net geen 3e met een minimaal verschil. Erg jammer maar toch goed voor de allereerste keer en dat na het lange wachten.

Daarna was Madison aan de beurt. Madison begon niet heel sterk. Ze liep te snel en maakte slordige indruk. Toch kwam ze in de finale terecht. Hier liep ze een stuk beter echter werden de punten van de eerste ronde ook meegenomen waardoor ze ook net naast een medaille greep.

Toen moesten Madison, Chantal en Sharon nog als team aantreden. Ze zaten in een gemengde groep met een ouder team die eigenlijk al junior zijn. Ondanks een korte voorbereiding gebeurt er iets moois als ze met zijn drietjes de poomsaes lopen. Ze maken elkaar beter, ze lopen netter en hebben een beter tempo. Dus het werd erg spannend. De punten lagen erg dicht bij elkaar en ze kregen een verdiende 3e plaats.

Persoonlijk denk ik dat er toch iets meer in had gezeten als het gaat om madison en zelf caitlyn. Maar het was een mooie leerschool en we gaan weer hard trainen voor het volgende toernooi.