21 jan 2019 | Wedstrijden

KTA is 2 Nederlands kampioenen rijker en 4 x zilver en 6 x brons

Afgelopen zaterdag gingen we met een grote delegatie van maar liefst 12 deelnemers richting het NK te Den Haag. 10 van onze deelnemers mochten voor de allereerste keer aantreden in de strijd om het Nationale Kampioenschap en dat is voor ons al een winst op zich.We hebben de gehele kerstvakantie veel doorgetraind en dat het zijn vruchten zo zou afwerpen kon niemand vooraf verwachten. Allereerst mochten onze cadetten aantreden.

Samuela de Boer mocht als allereerste de spits afbijten. Ondanks dat dit seizoen geen wedstrijd heeft gedraaid wist ze de partij dik te winnen door vooral veel mooie hoofdtreffers te maken. Door veel gesprekken met hoofdtrainer Habib wist Samuela mede door mentale kracht te laten zien dat zij de sterkste was. De 2 wedstrijden daarop volgende voelde zij zich echt groeien en vocht ze voor wat ze waard was met als gevolgd dat ze dik verdiend voor de aller eerste zichzelf Nederlands kampioen mag noemen. En daar zijn we met zijn allen zeer trots op.
Levinety Stuivenberg maakt dit seizoen een mooie ontwikkeling door. Tijdens het NK mocht ze direct aantreden tegen top taekwondoka Amy Mink vanuit Marcel van der Poel die het afgelopen seizoen al veel heeft mogen winnen op internationaal niveau wat heeft geresulteerd ik kwalificatie EK. Toch maakte Levinety het haar zeker niet gemakkelijk. En hoewel ze heeft verloren zien we een enorme ontwikkeling en voorspellen we een mooie sportieve toekomst voor haar.
Jayda Possemis
mocht dit jaar ook meedoen mede doordat zij een band kon overslaan om vooral haar bruisende ontwikkeling nog meer te stimuleren. Voor haar ook de allereerste keer naar het hoofd en hier maakte ze dan ook direct gebruik van. Ze wist van haar tegenstander te winnen waar ze de vorige keer in de andere klasse van verloor. Haar tweede tegenstander was een super ervaren dame die zich ook heeft gekwalificeerd voor het EK namens Nederland. Toch wist Jayda haar goed te controleren en punten te scoren. Helaas was Jayda nog herstellende van haar buikgriep anders had te er nog meer uit kunnen halen. Desalniettemin ook voor Jayda een mooie 2e plaats
Melissa Versteeg draaide een mooie partij maar ook helaas voor haar direct tegen een hele ervaren tegenstandster die ook al veel internationale G1 toernooien heeft mogen draaien. Melissa was naar afloop misschien ontevreden en daaruit blijkt ook dat ze het uiteraard serieus neemt. Alleen zien wij het toch wat positiever in. Ze is pas net begonnen in de A-klasse en heeft nog een lange weg te gaan maar ze groeit echt ontzettend hard. We gaan nog veel trainen en zien ook voor Melissa een mooie toekomst.
Jermaine Janssen mocht ook aan het NK meedoen net als Jayda omdat ook hij een band mocht overslaan om zijn groei nog meer te bevorderen. Jermaine begon erg gespannen en kwam hij niet lekker in zijn spel. Gek genoeg werd dit de laatste vele malen beter en wist hij zelfs 2 hoofdtreffers te maken maar het was alleen te laat.
Olav Reigersberg mocht ook direct aantreden tegen een hele goeie jongen van Taekwondo Eindhoven. We zagen dat Olav echt wel gespannen was. Wat hij ook probeerde hij was niet zo explosief als normaal. Maar dat is niet gek met een NK waarbij je voor het eerst naar het hoofd mag en voor het eerst in een andere klasse zit. Ondanks een verloren partij zien we ook hier veel groei en vooral strijdlust en dat heb je nodig wil je sparren binnen de taekwondo sport.
Isak Reigersberg mocht direct na Olav aantreden tegen de uiteindelijke winnaar van de poule. Deze jongen was ontzettend snel en explosief. En hoewel Isak best een harde hoofdtreffer tegen kreeg bleef hij toch aanvallen en doorgaan en probeerde hij mooie achterwaartse trap te maken. Deze jongen was net een maatje te groot voor hem. Na de cadetten waren onze junioren Daphne en Bluma aan de beurt.
Daphne Moguella heeft al een mooi seizoen achter de rug en laat tijdens de training veel progressie zien. Toch had ze het na haar eerste wedstrijd mentaal even zwaar. Hoewel ze haar eerste wedstrijd toch won zat ze er even helemaal doorheen ze had alleen niet veel te tijd te herstellen en moest snel weer voor haar tweede partij aantreden. Deze werd heel erg spannend maar gelukkig wist ze nipt te winnen. Na deze partij had ze weer weinig rust om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de strijd tegen haar teamgenootje Bluma. Ondanks het feit dat Daphne in de training op onze elektronische pantsers vaker bij Bluma scoorde zat ze er in de finale helemaal doorheen en wist ze niet van Bluma te winnen.
Bluma Hazenberg steeg dit NK boven zichzelf uit. Waar het tijdens de vorige wedstrijden en ook in de trainingen mentaal niet altijd even goed gaat ging het tijdens het NK heel erg goed. Ze wist haar eerste partij vol overtuiging en met heel veel hoofdtreffers te winnen. Toen moest ze tegen Daphne haar trainingsmaatje. Bluma paste precies dezelfde tactiek toe als in haar vorige wedstrijd en dat werkte voor haar perfect. We hebben Bluma nog niet eerder zo zien sparren. Ze wist de wedstrijd met veel gemak te controleren en te winnen. Daarom mag ook Bluma zich voor het komende jaar Nederlands Kampioen te noemen.
Tot slot hadden we ook nog 3 senioren aan de start waarbij onze internationale student David Muresan als eerste mocht starten. David was de hele kerstvakantie in zijn geboorteland Roemenie en heeft zich daar voorbereid. Zijn eerste partij was erg spannend en ging redelijk gelijk op maar mede dankzij een mooie hoofdtreffer wist David deze partij te winnen. De tweede partij ging het ook gelijk op maar een paar seconden voor tijd werd het gelijkstand en daarna maakte David een prachtige hoofdtreffer echter werd deze helaas niet geregistreerd en wist zijn tegenstander net nog te scoren. Erg jammer want in deze partij had David eigenlijk moeten winnen.
Zura Isebiya mocht direct na David beginnen. Voor Zura was dit zijn eerste wedstrijd weer sinds een afwezigheid van 3 jaar. Dit was ook te merken. Toevallig moest hij ook nog tegen de uiteindelijke winnaar en verloor op strafpunten. Het was niet bepaald een fijne wedstrijd om mee te starten en Zura was ook erg teleurgesteld alleen hij moet iets meer wennen aan het nieuwe systeem van sparren. We gaan hier zeker nog aan werken.
Rosalie de Jong mocht als laatste aantreden. Ongeveer 10 jaar geleden werd Rosalie voor het eerst Nederlands Kampioen. Toen zagen wij haar als groot talent want ze won met overmacht van een dame uit het Nederlands Team. Nu 10 jaar later zien we nog steeds heel veel talent alleen heeft taekwondo zich heel erg ontwikkeld. Na slechts een voorbereiding van 2 maanden durfde Rosalie het aan om op de mat te staan. Ze moest haar spel heel erg aanpassen aan haar kwaliteit. Rosalie beschikt over enorme beheersing en lenigheid en wist dit goed toe te passen in haar eerste match. Ze maakte de ene naar de andere hoofdtreffer. Haar finale partij werd iets zwaarder mede omdat haar specifieke conditie nog niet helemaal daar is waar we dat willen maar goed wat kunnen we verwachten na 2 maanden.

We zijn trots op iedereen want hoewel taekwondo een individuele sport is hebben we elkaar nodig om beter te worden en te groeien. Daarom spreken we ook graag van Team KTA en willen we iedereen bedanken wat jullie hebben laten zien tijdens dit KTA. Dankzij iedereen zijn we op een fantastisch mooie 4 e plek geeindigd in het teamklassement. Dit hadden we vooraf als doel toen we 6 jaar geleden begonnen maar dat deze zo snel zou uitkomen kunnen we alleen maar danken aan veel investeren en heel hard werken. Supporters ook bedankt en vooral familie Kunnekes die speciaal naar het NK zijn gekomen om ons te supporten.
Next stop is Dutch Open te Eindhoven 9,10, 11 maart. Daar gaan we ons nu zowel mentaal als fysiek op voor bereiden.

RESULTS:

1e plaats: Bluma Hazenberg, Samuela de Boer

2e plaats: Daphne Moguella, Jayda Possemis, Levinety Stuivenberg, Rosalie de Jong

3e plaats: Melissa Versteeg, David Muresan, Zura Isebiya, Isak en Olav Reigersberg, Jermaine Janssen,