zondag 15 december 2019 | Nieuws

KTA is 5 zwarte banders rijker

Afgelopen zaterdag liet Kazemi Taekwondo Academie in Nijmegen zien dat het niet alleen prestaties levert op het gebied van wedstrijdsport.

Van de 9 kandidaten die naar het Nationale Dan Examen in Lent gingen keerden¬† Sharon Huizinga, Alex Isebiya, Bluma Hazenberg, Theo van Schalkwijk en Marsha Reigersberg terug met een zwarte band. Een opvallende prestatie op een Danexamen dat bekend staat om haar strenge jurering waarbij ook zaterdag een groot aantal van de kandidaten de felbegeerde zwarte band niet ontvingen. De taekwondoka’s deden examen in 6 onderdelen die allemaal voldoende moesten zijn.¬† De vier kandidaten Samuela de Boer, Lemar Hamidi, Nadia Jatta en Colin van Schalkwijk, die het niet hebben gered mogen in mei voor de herkansing. Voor hun was deze dag een mooie leerschool waarbij ze gemotiveerd werden om nog meer en harder te trainen. De wedstrijdselectie van de academie zal in de kerstvakantie niet doortrainen voor het NK sparren dat op 18 januari plaats zal vinden in Den Haag.

(Op de foto staan alle kandidaten, partners, coaches en de bondsvoorzitter Fred Buitenhuis.)

 

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...