20 feb 2024 | Nieuws

KTA Succesvol tijdens het internationale toernooi Open Liège in België

Op zondag 10 februari nam KTA deel aan het Open Luik in België, een prestigieus toernooi met ongeveer 700 deelnemers uit landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Malta, Algerije en Mali. Een deel van het team was reeds op zaterdag vertrokken om tijdig aanwezig te zijn voor de weging, terwijl de rest op zondagochtend vanuit het noorden naar Luik afreisde.

Bij de weging bleek dat iedereen perfect op gewicht was, waardoor de wedstrijden van start konden gaan. De pupillen mochten het spits afbijten. Liya opende sterk en won haar eerste ronde met overtuigende cijfers: 8-2. Echter, slechts enkele seconden voor het einde van de eerste ronde, kreeg ze een trap tegen haar fingers, wat haar veel pijn bezorgde en haar concentratie voor de rest

van de wedstrijd verstoorde. Haar volgende rondes gingen naar haar Belgische tegenstander, waardoor een finaleronde nog gespeeld moest worden. De finaleronde eindigde in een gelijkspel, waardoor de scheidsrechters de winnaar op basis van superioriteit tijdens de wedstrijd moesten kiezen. Twee van de drie scheidsrechters kozen voor de tegenstander. Desondanks zette Liya een fantastische prestatie neer en wist ze haar ontwikkeling van de afgelopen tijd voort te zetten.

Kyann was de volgende die in actie kwam, voor het eerst in de cadettencategorie. Hij stond tegenover een langere tegenstander, maar w

ist met een slim strijdplan het lengtevoordeel van zijn tegenstander te neutraliseren. Door goed te bewegen, kon zijn tegenstander het lengtevoordeel niet benutten. Kyann won beide rondes en stootte door naar de kwartfinale, waar hij een sterke tegenstander trof. Ondanks goede acties van Kyann, was zijn tegenstander net een maatje te groot voor nu, waardoor de tegenstander met de winst ervandoor ging. Het was een waardevolle ervaring voor Kyann in zijn wedstrijdgroeilijn.

Lynn was de volgende KTA-deelnemer die in actie kwam. Ondanks dat ze normaal gesproken in de aspirantencategorie vecht, maar helaas haar tegenstanders kwamen niet opdagen, waardoor ze de keuze had om niet te vechten of in de cadettencategorie te stappen, waar hoofdcontact is toegestaan. Ze koos voor de laatste optie en begon zeer fel, waarbij ze al snel een voorsprong nam met twee goed geplaatste hoofdtreffers. Helaas kreeg ze zelf ook een harde hoofdtreffer te verwerken. Hoewel Lynn bereid was door te vechten, besloot de scheidsrechter de wedstrijd te stoppen voor haar veiligheid. Lynn heeft bewezen veel potentie te hebben en we zullen zeker nog veel van haar horen.

In de middag was het de beurt aan de junioren en senioren, wat voor de coaches een drukke tijd betekende. Naarmate KTA-deelnemers hun eerste wedstrijden wonnen, werd de tijd tussen de wedstrijden korter, wat de druk op de coaches verhoogde. Gelukkig konden Habib, Ramona en Isak de wedstrijden goed verdelen.

Iris de Ridder moest in een hogere gewichtsklasse aantreden en trof een lange, ervaren tegenstander. Ondanks het gewichts- en ervaringsverschil, hield Iris goed stand. Een speciale vermelding verdienen de jonge sporters Jeffrey, Olav en Jermain, die op 17-jarige leeftijd meededen in de seniorencategorie en het opnamen tegen soms wel 10 jaar oudere tegenstanders. Dit verschil in ervaring en kracht was aanzienlijk, maar ze presteerden uitstekend.

Ook een mooie doorgroei van Mira Kim, die steeds mentaal sterker wordt en de spanning goed onder controle kan houden. Na twee mooie winstpartijen trof ze in de finale een sterke Belgische tegenstander. Na twee gelijke rondes moesten ze een finaleronde spelen, waar de tegenstander met een minimaal verschil de wedstrijd won. Dit belooft veel voor de latere wedstrijden voor haar. Het was ook een mooie wedstrijd voor Tayssir. Wellicht niet zozeer qua resultaat, maar des te meer leerde hij omgaan met de spanning. Wanneer vrienden en familie naar je kijken en sterker nog, wanneer ze helemaal naar België rijden om naar je wedstrijd te kijken, dan voel je een enorme druk en wil je graag heel goed presteren. Maar dit is juist wat je kan afleiden van je strijdplan. Als coaches zijn we blij dat onze sporters zulke momenten meemaken en er een mooie leerpunt van maken.

Als hoogtepunt van de dag zorgde Lasse voor spectaculaire acties door zijn eerste twee wedstrijden met een knock-out te winnen, dankzij prachtig uitgevoerde hoofdtreffers en draaitechnieken.

Het toernooi was een groot succes voor KTA met de volgende eindresultaten:

Eerste plaats: Jermain Janssen, Samuela de Boer

Tweede plaats: Lasse Reigersberg, Mira Kim

Derde plaats: Olav Reigersberg, Jeffrey Dijk, Lynn Kunnekes

Kwartfinale: Liya Kazemi, Kyann Kazemi, Iris de Ridder, Tayssir Arasan

We feliciteren iedereen met hun prachtige prestaties en de groei die ze hebben laten zien. Een speciale dank gaat uit naar de coaches Ramona en Isak voor hun harde werk en uitstekende begeleiding van de sporters.

Het volgende toernooi vindt plaats in Tongeren, België, op 2 en 3 maart, waar weer een groep KTA-deelnemers aan zal deelnemen.

Voorjaarsvakantie GEEN jeugdlessen

Voorjaarsvakantie GEEN jeugdlessen

Zoals eerder gecommuniceerd, van maandag 19 februari tot en met zondag 25 februari, zullen alle jeugdlessen komen te vervallen en de lessen voor...