22 nov 2015 | Wedstrijden

Mooie prijzen op stijltoernooi te Enschede

Afgelopen zondag was een mooie dag voor onze KTA´ers die zich willen ontwikkelen in het Poomsae/Stijl gedeelte van taekwondo.

Wij zijn pas net sinds september begonnen met een speciaal stijlteam/stijluur. Dit werpt nu al zijn vruchten af. We zijn met een kleine groep bestaande uit Sharon, Chantal, Madison, Felicity en Jordi afgereisd naar Enschede.

Dit stijltoernooi wordt altijd door een studentenvereniging georganiseerd en dit werkt altijd erg goed. Het is een mooi en gezellig toernooi in een mooie hal. Dit jaar kon er voor het eerst worden gestrijd in een paren poule en breektest.12246689_908175742603105_6571050321704599825_n

We begonnen de dag met de aspiranten en junioren. Madison moest als 1 van de eerste beginnen en had last van de zenuwen en kon deze bij de eerste vorm niet onder bedwang houden en maakte een fout waardoor ze automatisch minder punten kreeg. Ze zat ook in een moeilijke poule met een paar meiden die in het Nederlandse stijl talenten team zitten. Ze herpakte zich daarna wel heel goed en liet mooie dingen zien. Madison is vooral goed in haar traptechnieken maar ze moet werken aan haar blokken en standen. Desalniettemin een mooie ervaring rijker.

Sharon en Chantal zaten bij elkaar in de poule. Ze deden het allebei erg goed. Ze mochten ook nog als paar aan de start komen. Het leek er even op dat ze ook deze poule zouden winnen want ze liepen heel mooi en synchroon maar ze werden uiteindelijk tweede. In de individuele klasse werd Chantal eerste en Sharon derde. Een mooie ervaring voor deze dames.

Felicity zat in een hogere poule omdat ze geen tegenstanders had. Desondanks deed ze het erg goed. Ze heeft heel veel potentie om echt goed te worden. Ze werd individueel tweede. Ze mocht in de middag nog een keer aantreden samen als paar met Jordi. Samen deden ze dit echt heel goed. Ze zijn op natuurlijke wijze goed op elkaar ingespeeld. Ze hebben een beetje dezelfde stijl van vormen lopen. Ze werden met weinig puntverschil net tweede.

Jordi had het individueel iets moeilijker. Hij was best nerveus en maakte bij 1 vorm best grote fout. Daarom viel hij net buiten de prijzen. Bij het onderdeel breektest was hij verweg de beste en werd welverdiend eerste. Hij werd ook eerste met een nieuw onderdeel wie als hoogste een plankje kon doortrappen. Hij werd eerste met een hoogte van 2 meter 50.

Al met al een mooie dag met mooie ervaringen. We zijn er nog niet maar we zitten wel op de goede weg om een mooi stijlteam te creëren.

Alinde