7 jan 2019 | Training

Nieuwjaarsopening en ouder-kind training

Op zaterdag 5 januari 2019 hebben we onze ouder/kind training georganiseerd. Vele kinderen en ouders hebben hier aan meegedaan. Een fantastisch moment waar ouders en kinderen samen taekwondo kunnen beoefenen. En nog mooier dat kinderen vol zelfvertrouwen hun ouders kunnen wijsmaken hoe bepaalde bewegingen en technieken uitgevoerd moeten worden. Dit maakt kinderen trots en geeft hun een enorme boost in hun zelfvertrouwen.

Daarnaast hebben we de prijzen voor het seizoen 2017-2018 uitgereikt. Het was een lang seizoen met veel activiteiten. In totaal meer dan 70 activiteiten georganiseerd of aan mee gedaan. Denk aan het organiseren van trainingsdagen, trainingskampen (club, landelijk en internationaal), KTA kamp, club uitjes, verzorgde taekwondo workshops voor diverse scholen gemeenschappen, het aanbieden van bijles en huiswerkbegeleiding, het aanbieden van informatieve workshops, deelname aan diverse regionale tot internationalen toernooien etc..

In het afgelopen seizoen heeft ons wedstrijdteam deelgenomen aan diverse regionaal, landelijk en internationale toernooien. In totaal hebben we 171 prijzen behaald waaronder 33 goud, 43 zilver en 41 brons. Bij vrijwel de meeste toernooien zijn we hoog geëindigd in het clubklassement.

Ook heeft KTA een aantal bijzondere momenten mogen meemaken;
– Samuela de Boer werd gekozen als sportvrouw van het jaar op haar school het Montessori Lyceum;
– Isak, Olav en Lasse Reigersberg werden gehuldigd in het gemeentehuis Zuidhorn door de wethouder dhr. Bakker voor hun voortreffelijke prestaties;
– Hoofdcoach Habib Kazemi werd benoemd tot sporticoon van 100 jaar sportstudies (ALO) bij Hanze hogeschool Groningen.
– Habib was ook sport promotor van de nationale sportweek in Groningen.;
– KTA kreeg de gemeentelijke breedtesportpenning voor ons maatschappelijke inzet. Volgens de jury is er bij KTA een cultuur van ‘samen’, waarbij het familiegevoel dienstbaar is aan de samenleving. Als KTA zijn we zeer trots op deze mooie waardering natuurlijk.

Er was ook een mooie gelegenheid om onze trainers in het zonnetje te zetten. Ron van Leeuwen en Jordi Iwema die het afgelopen seizoen met veel passie lessen hebben verzorgd. Jordi is op dit moment druk aan het studeren. Hij volgt de opleiding HBO sportkunde bij de Hanze hogeschool.

We hebben ook onze dank geuit richting onze sponsoren. Art systems en True Rebels onze vaste sponsoren hebben ons afgelopen seizoen wederom bijgestaan. Daarnaast hebben we afgelopen seizoen een aantal eenmalige sponsoring/donaties mogen ontvangen van de volgende bedrijven; Hoving tekenbureau, Wereldgeluk Wereldrestaurant (Atoomweg 3 Groningen), Bouwbedrijf J. Kooi en Zonen, Wormtransport.nl en Welektra Arnhem. We zijn bijzonder blij en dankbaar voor deze mooie ondersteuning die ten goede komt van de ontwikkeling van onze leden.

Afgelopen seizoen hebben we ook bijlessen en huiswerkbegeleiding georganiseerd. Hier hebben we onze kans gegrepen om de docenten te bedanken. De bijlessen werden verzorgd door Orest Iftime hoofddocent wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, Siep van Royen docent wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Edward Tehupeiory docent aan het alfa college sport en bewegen. We gaan binnenkort opnieuw starten met het nieuwe seizoen bijles en huiswerkbegeleiding.

Vervolgens hebben we de tijd genomen om leden met bijzondere ontwikkeling en prestaties in het zonnetje zetten.

Hieronder de prijswinnaars van het afgelopen seizoen in diverse categorieën;

Top 3 onderdeel stijl

 1. Maren de Boer                   9 punten
 2. Mahdi Jafari                       7 punten
 3. Sarah Cetinkay                   7 punten

Top 3 onderdeel sparring C klasse

 1. Aimee Inderwisch              34 punten
 2. Ian Kunnekes                      26 punten
 3. Javiro Wawoe                      22 punten

Top 3 onderdeel sparring B klasse

 1. Jayda Possemis                 53 punten
 2. Jermain Janssen              40 punten
 3. Olav Reigersberg              37 punten

Top 3 onderdeel sparring A klasse

 1. Samuela de Boer                35 punten
 2. Melissa Versteeg                21 punten
 3. Levinety Stuivenberg        20 punten

Top 3 onderdeel beste vakantiefoto

De juryleden vond het zeer moeilijk om een keuze te maken tussen alle inzendingen. Er waren bijzonder mooie foto’s die met veel passie en aandacht werden genomen. We hebben normaal gesproken een prijs voor de beste foto. Echter dit jaar gezien de prachtige foto’s die we ontvangen hebben konden we niets anders dan een top 3 maken van alle inzendingen. Hieronder de top

 1. Lasse Reigersberg
 2. Maren de Boer
 3. Sarah Staal

Talent van het jaar

Afgelopen seizoen hebben deze twee KTA’ers een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn haast niet te vergelijken met de start van het seizoen. Vandaar dat deze twee de prijs in ontvangst mochten nemen voor talent van het jaar.
Jongens: Lasse Reigersberg

Meisjes: Aimee Inderwisch

Sportman en sportvrouw van het jaar

Deze twee KTA’ers hebben ook een prachtige ontwikkeling doorgemaakt en dat in combinatie met de bijbehorende sportieve prestaties maakt dat ze de titel sportvrouw en sportman van het jaar winnen.

Sportman: Mahdi Jafari

Sportvrouw: Levinety Stuivenberg

Familie Kunnekes (Ben, Ramona, Jay, Ian en Lynn) werd bedankt voor hun toewijding en de ongelofelijke drive die ze laten zien. Diepe buiging voor alle 5 en vooral de ouders Ben en Ramona. Alle 5 trainen ze in diverse groepen en dagen maar toch zijn ze er altijd en trainen ze met veel inzet en passie.

Tot slot willen we graag alle ouders en/of verzorgers bedanken voor alle moeite en opofferingen die ze opbrengen voor hun kinderen. Van diegene die iedere training vele kilometers afleggen tot alle vrijwilligers die veel voor de club en leden doen. We hebben een succesvol seizoen achter de rug. Dit was zonder jullie niet mogelijk geweest.

BEDANKT!

Met zeer sportieve groet,

Alinde en Habib