maandag 21 november 2016 | Nieuws

Panther cup 2016

14457317_1101619969925347_2986213523326313671_n 14479768_1101406423280035_748004892552513292_nZaterdag 24 september vroeg in de ochtend vertrokken we richting de topsporthal te Almere. Op die dag hadden we in alle categorieën deelnemers.

Melissa mocht de spits afbijten tegen een goede tegenstander uit alphen aan de rijn. Het was een zeer spannende wedstrijd. Tot aan het einde van de 2e ronde bleef de stand op 1-1 en de beslissing mocht in de goldenpoint ronde vallen. Helaas maakte de tegenstander hier een technisch goed uitgevoerde stoot en ging door naar de halve finale. Dus een vroege uitschakeling voor Melissa. Maar desalniettemin heeft Melissa een prima toernooi gedraaid. Dit was haar allereerste wedstrijd met een elektronische pantser systeem. We zien een mooie toekomst voor Melissa en hopelijk blijft ze lang met plezier door trainen.

Vervolgens was de beurt aan Levinety Stuivenberg. Levinety maakte in het afgelopen seizoen een enorme vooruitgang door en liet zich als een serieus talent opvallen. Haar beide wedstrijden verliepen vrij makkelijk en won ze overtuigend. Vooral in de finale was ze de zenuwen de baas en won gemakkelijk met 5-1 van tegenstander uit Enschede.

Jayda was daarna aan de beurt. Ze had zich via een vrije loting meteen in de finale geplaatst. Haar tegenstander in de finale was een pittige dame uit Den Haag die al eerder deze dag een andere tegenstander uit Almere had uitgeschakeld. Maar gelukkig Jayda kon prima weerstand bieden en mooie treffers maken. Uiteindelijk won ze deze finale met 4-3 en mocht de dag afsluiten met een mooie gouden medaille.

Samuela de Boer was de volgende deelnemer die namens KTA het veld op moest. Ze was door een vrije loting al in de halve finale geplaatst. Daar mocht ze het opnemen tegen de winnaar van twee meiden uit Den Haag en Borne. Haar tegenstander werd Sylana Wariso uit Den Haag. Ze vocht erg beheerst en controleerde goed de wedstrijd en daardoor won ze moeiteloos met 4-1 en mocht ze door naar de finale.In de finale kwam ze ook een pittige dame uit Den Haag tegen. Maar inmiddels weet Sameula hoe ze de wedstrijden moet onder controle houden en goed zakelijk moet vechten. Finale won ze met 3-0 en zo werd ze kampioen van de dag.
De aspiranten hebben bijzonder goed gedaan en mochten met 3 goud huiswaarts terug rijden.

Amber Kuik was de volgende KTA deelnemer die mocht aantreden. Zij heeft een prachtig seizoen achter de rug met veel ontwikkelingen. Zij ontwikkelt zich nog steeds door en klimt steeds hoger op. Ze traint serieus en mist haast geen trainingen. Dit kun je ook terug zien in haar manier van sparren en wedstrijden. Zij is nog jong en vecht in B klasse. Topper in wording maar verliest helaas haar wedstrijd met 9-8 verliest

Lemar Hamidi was de volgende KTA deelnemer die aan zijn partij moest beginnen. Lemar is een slimme sporter die heel goed tactisch kan sparren. Echter Lemar kampt en heeft moeite met de lenigheid welke kan hem belemmeren om zijn tactiek toe te passen aan zijn spel. Wegens een gunstige loting mocht hij direct starten aan zijn finale wedstrijd. Hij begon goed en de hele tijd ging heel erg gelijk. Maar toch de tegenstander trok aan het lange eind en won met 1-4. Wel een zeer mooie ervaring voor Lemar en hopelijk kan hij tevreden terug kijken op dit mooie leermoment.

Jos Vermeulen was de volgende die in actie moest komen. Jos had zich zowel voor junioren als senioren opgegeven. In de junioren wedstrijd kwam hij gelijk tegen Anil uit Turkije te staan. Anil was hier te gast bij onze regio assistent coach en tevens coach bij de taekwondo school Henk Meijer ter voorbereiding voor zijn landskampioenschappen in Turkije. Anil is al eerder 3e geworden bij de wereldkampioenschappen cadetten in Korea. Jos kon de wedstrijd goed controleren en de wedstrijd ging ook erg goed. Alleen Anil kon zijn ervaring gebruiken en toch winnen van Jos met 11-5. Wel een zeer goede ervaring voor Jos om tegen een topper te spelen. Vervolgens iets later kon Jos starten aan zijn wedstrijd bij de senioren categorie. Hier trof hij Jelle Plomp uit Leusden. Jelle is een topspeler die onlangs heeft een brons medaille behaald tijdens de Europese kampioenschappen junioren die in Letland werd gehouden. Hier moest Jos zijn meerdere erkennen in Jelle en verloor zijn wedstrijd met 12-0. Wederom een zeer belangrijke ervaring voor Jos. We weten allemaal als Jos als kersverse Nederlands kampioen aan de andere kant van de poule was geweest kon makkelijk tot de finale doorkomen.

Niet veel later was Matthew aan de beurt. Matthew is een zeer slimme jongen die ondanks niet zo lang traint al mooie stappen heeft gemaakt in Taekwondo. Hij traint zeer gretig en is ook zeer leergierig. Dit was zijn allereerste taekwondo wedstrijd en deed dit zeer verdienstelijk. Hij startte de wedstrijd erg goed. Hij maakte zeer mooie acties en stond de hele tijd voor. Bijna aan het einde van de tweede ronde kwamen de scheidsrechter erachter dat er iets mis was met de elektronische zender van zijn pantser. Toen moest zijn wedstrijd opnieuw beginnen. Hier maakte de tegenstander dankbaar gebruik van de en Matthew was ook niet meer zo scherp. Hij verloor zijn wedstrijd met 21-12. Toch een zeer mooie wedstrijd van Matthew en dit belooft veel moois voor toekomst.

Jean Paul onze hardwerkende KTA’er die haast geen training mist. Hij heeft onlangs zijn gymnasium opleiding afgerond en studeert momenteel bij Rijk universiteit Groningen. Ondanks een zware opleiding die veel tijd en aandacht van hem eist traint hij minimaal 4 keer op de club en daarnaast ook fitness en andere fysieke inspanningen. Je kon ook zien dat hij erg in vorm is en hoe bij in rap tempo punten kan scoren zonder dat dit hem te veel kost. Hij won zijn wedstrijd met K.O door middel van een mooie hoofdtreffer ondanks dat hij met 21-0 voor stond. Jean paul heeft bewezen met een goede planning kun je studeren, plezier maken maar alsnog genoeg tijd hebben om op wedstrijd niveau te sporten. Wederom een prachtig toernooi voor Jean Paul met een gouden plak.

Roos was de volgende KTAér die in actie moest komen. Roos is ook een druk werkende tiener die haar VWO opleiding aan het afronden is. Roos is een slimme sporter die haar tegenstander goed kan analyseren en daaraan een passend tactiek kan gebruiken. Roos won haar eerste wedstrijd tegen haar opponent uit Utrecht met duidelijke cijfers namelijk 16-0. In de finale kwam Roos tegen een goede ervaren dame uit Den Haag. Haar tegenstander was goed en je kon zien dat Roos moeite had om haar draai te vinden. Wel een mooie wedstrijd om naar te kijken. Zij verloor haar finale met 20-8 maar desalniettemin kan ze met trots terug kijken op een zeer mooi toernooi met een zilveren plak.

Na lang wachten kon eindelijk Shannon aan haar wedstrijd beginnen. In deze poule was Shannon natuurlijk de topfavoriet voor eind titel. En gelukkig kon Shannon deze ook waar maken. De eerste tegenstander kwam uit Rotterdam. Vanaf begin was al duidelijk dat de tegenstander niet veel kon inbrengen tegen Shannon. Ze scoorde rechts en links de ene hoofdtreffer na de ander. Bij een stand van 30-0 stopte de coach van haar tegenstander de wedstrijd en zo kon Shannon genieten van een mooie opstart wedstrijd. Haar finale wedstrijd was wederom tegen een andere dame ook uit Rotterdam. Deze wedstrijd was een makkelijke maar niet zo makkelijk als de eerste. Desondanks kon Shannon deze wedstrijd naar zich toe trekken met 18-1 en binnen twee ronde dwong ze een technische K.O af. (bij 12 punten verschil bij het einde van twee ronden wordt de wedstrijd stop gezet). Hiermee kan shannon zeer tevreden terug kijken naar een prachtig toernooi. Shannon gaat steeds meer haar draai vinden bij de senioren categorie en per dag gaat ze vooruit. Haar mentale gesteldheid gaat per dag vooruit en dit zien we vooral tijdens de trainingen. En dat zie je terug tijdens het toernooi dat ze scherp is en dat ze geen kans mist. Ga zo door meid!

Voor Coaches Habib en Jordi was een lange dag maar zeker met veel mooie momenten. Fijn om te zien dat onze sporters steeds vooruit gaan en steeds stapjes vooruit maken.

Aan het einde wil ik alle ouders die mee reisden bedanken voor hun support en ook het feit dat ze hun vrij dag opofferen om onze toekomstige toppers ervaring te laten opdoen. En ook mijn dank aan de organisatie Taekwndo Taekrosa.