dinsdag 3 november 2015 | Wedstrijden

Residence Open 2015

Zaterdag 31 oktober vroeg in de ochtend ging coach Alinde samen met 4 sporters (te weten Cecile dames senior -57, Shannon dames -62 senior en junior -63, Ginna Dames junior -68 en Jos heren junior -63)  vanuit hoge noorden richting Den Haag voor de Residence Open.

Zij waren op tijd op de plaats van bestemming en konden gelukkig meteen wegen en uiteraard iedereen was mooi op gewicht.

Ginna was de eerste KTAér die in actie moest komen. Na maart heeft ze geen wedstrijden kunnen draaien. Ze kampte met allerlei blessures die deels door de groeispurt veroorzaakt werden. Ginna heeft zich gefocust op -68 en we zijn van overtuigd dat dit een goede gewichtsklasse voor haar is. Ze had geen gunstige loting want trof in de halve finale een bekende tegenstander. Janneke Rob vertegenwoordigde Nederland de week daarvoor tijdens de Europeese kampioenschappen onder 18 te Letland. Voor beide dames was moeilijk om in scoren te komen deels omdat beide goed elkaar op afstand konden houden. Maar toch wist Janneke met een score van 2-0 aan het lange eind te trekken en met de winst ervan door te gaan. Wel een mooie start van het seizoen voor Ginna met een 3e plaats.

Vervolgens Jos was aan de beurt, jos maakte zijn debuut in -63. Het is altijd lastig om aan een nieuwe gewichtsklasse te wennen. Dankzij een goede loting zat Jos al direct in de halve finale echter kwam Jos niet lekker in zijn spel en maakte veel tactische fouten. Maar dit was immers zijn eerste toernooi van het seizoen en goed om te zien waar Jos de komende tijd moet aan werken. Desalniettemin een mooie derde plek voor Jos.

Shannon begon sterk aan haar toernooi door eerst deel te nemen aan de junioren categorie dames -63. Uiteraard is zij  een ervaren junior die zich langzamerhand gaat richten op de senioren categorie. Ze mocht haar junioren carrière afsluiten met de deelname aan de europeese kampioenschappen te Letland. Tijdens de recidence open hoefde Shannon een partij te spelen, en deze won ze overtuigend met 21-2.
Zoals eerder vermeld gaat  Shannon zich richten op de senioren categorie. Zij wordt in januari 18 en officieel senior. Daarom lag de nadruk van dit toernooi op de senioren categorie. Op de eerste ronde kwam ze de 18 jarige Laura Roebben een bekende uit Belgie tegen. Een zeer getalenteerde jonge topspeelster die veel heeft bereikt o.a. brons bij de jeugd olympische spelen 2014 te Nanjing China. Zij heeft op dit moment taekwondo op een lager pitje gezet maar toch kun je zien dat ze veel ervaring heeft. Na 3 ronden was de stand 20-12 in voordeel van Laura Roebben. Shannon heeft goede weerstand geboden en heeft laten zien dat ze geen makkelijke tegenstander is. Het was dan ook een mooie leerzame wedstrijd en ze kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze spannende partij.
Cecile begon sterk aan haar toernooi. Ze won de eerste partij met een uitslag van 8-7 van haar Zweedse tegenstander. En vervolgens kon ze zich focussen op de halve finale partij. Echter goed om te melden dat Cecile was omgepouled naar de categorie  -62 omdat alle dames van -57 zich hadden teruggetrokken. Maar gelukkig is coach Alinde ervaren genoeg om goed met dit soort situaties om te gaan en de sporter mentaal optimaal voor te bereiden. In de halve finale trof ze een dame van de Rotterdamse club Abdelkwan. Zij zijn een club met veel talenten waaronder ook deze dame. De partij ging wel lekker maar je merkte wel dat Cecile er een paar jaar tussen uit is geweest en duidelijk weer een wedstrijdritme moet opbouwen. Wel respect dat ze na jaren gestopt te zijn met taekwondo toch een zeer verdienstelijke 3e prijs behaald.

Al met al een zeer geslaagde dag met veel leermomenten voor zowel de sporters als de coaches. Tijdens de trainingen zullen we ons weer focussen op de leermomenten. Dus 1x goud, 1x zilver en 2 x brons was de totale buit uit Den Haag.

Dank aan Alinde voor het coachen en goede zorg voor onze atleten. Op naar het volgende toernooi te Brussel op 5 december. foto 1 foto 2

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...