5 nov 2013 | Wedstrijden

Residence Open

Zaterdag vroeg in de ochtend vertrokken we richting Den Haag om mee te doen aan de Residence Open 2013. Helaas was dit jaar het toernooi erg slecht bezocht. Terwijl alle faciliteiten aanwezig waren, elektronische pantsers en scoringsysteem (dit is een systeem waarbij de puntentelling wordt geregistreerd door middel van sensoren in het pantser en speciale sokken die door de sporter wordt gedragen) en video replay(in het geval dat er bezwaar is op een beslissing van de scheidsrechters tijdens de wedstrijd kan de coach de scheidsrechter vragen om onmiddellijk de wedstrijd stop te zetten en terug te kijken op de video replay. Dit om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.)
Maar helaas zien wij een stijgende trend dat meer Nederlandse clubs kiezen voor wedstrijden over de grens zoals Duitsland en België. Uiteraard zeer spijtig voor het deelnemersveld. Hierdoor werden er veel gewichtsklassen samengevoegd waardoor velen van ons in een hogere klasse terecht kwamen. Daar valt uiteraard veel over te zeggen maar van de andere kant is het ook leerzaam om een keer in een hoger gewicht te vechten. De kinderen zijn allemaal nog in groei, dus groeien ook naar een ander gewicht en het bewijs als iemand zwaarder of groter is hoeft niet perse beter te zijn. Als je het tactisch goed speelt kun je alsnog winnen. Daarnaast kan dit veel informatie opleveren bij coaches voor verder ontwikkeling van de training voor de sporter.
En ook goed om te melden is dat we niet optimaal voorbereid heen gingen en het presteren was geen doel op zich. Met de examens weer in zicht en ook de wedstrijden voor de andere kinderen konden we voor deze wedstrijd niet veel extra trainen. Wij gingen heen met het doel om toch in het wedstrijdritme te komen/blijven met het oog op het NK volgend jaar. Het was veelal te zien dat het bij iedereen niet optimaal ging en dat is ook helemaal niet erg, ons doel is namelijk om bij het NK te scoren en voor  velen ook in december hun zwarte band te halen. Daar ligt dan ook nu onze focus op. We gaan vanaf deze week druk aan de slag met alle examens en hard trainen voor het jeugdtoernooi in Hoogeveen, vervolgens gaan we voor het eerst meedoen met een stijltoernooi in Enschede, dan komt het zwarte band examen en daarna gaan we ons optimaal voorbereiden voor het NK 2014.
Uiteraard hebben we wel degelijk gepresteerd afgelopen zaterdag en zijn we niet zonder prijzen uit Den Haag vertrokken.
Jos Vermeulen: 3e prijs
Alex Iseybia: 3e prijs
Zura Iseybia: 3e prijs
Ginna Kram: 3e Prijs
Alexander Habimana: 3e prijs
Shannon Schaap: 2e prijs
Felicity Heinkens: 2e prijs

Iedereen wederom bedankt voor jullie inzet en tijd en we gaan weer volop aan het werk voor de komende activiteiten! Speciale dank aan Rodney die als coach mee was en François voor de mooie foto’s en ook Paul voor de bijzonder lekkere lunch pakket voor iedereen!