dinsdag 28 oktober 2014 | Wedstrijden

Shannon Schaap wint goud op Residence Open te Den Haag

ResidenceGisteren zijn we met 3 leden van KTA al vroeg in de ochtend afgereisd naar Den Haag om daar mee te doen aan de residence open. Arman, Ginna en Shannon en coach Habib hadden er zin in. De vader van Ginna stelde zich beschikbaar om de hele dag mee te gaan en heeft gereden.
Shannon was als eerste aan de beurt met partij nummer 1. Ze was omgepouled naar -63 omdat daar maar 1 tegenstander in zat. Maar Habib wist haar te overtuigen dat ze focus moest houden. Ze begon rustig aan haar partij hoewel haar tegenstander best pittig begon wist Shannon heel goed de rust te bewaren en continue druk uit te oefenen. Ze wist de partij binnen 2 ronden te beslissen met een technische K.O wat betekent 13 punten verschil. Daarop volgde haar tweede partij, ook hier gaf ze haar tegenstander geen schijn van kans en ook deze partij werd binnen 2 ronden beslist met een punten verschil van 14-1. De finale-partij kwam Shannon eigenlijk pas echt heel goed op dreef en deze won ze uiteindelijk met 16-0. Veel te sterk dus voor al haar tegenstanders en een super verdiende 1e plaats en een hele mooie start van een veelbelovend seizoen. Ginna stond direct in de finale. Het ging echt gelijk op todat Ginna een hoofdtreffer kreeg maar eigenlijk vrij snel daarna ook zelf een hoofdtreffer maakte stond het weer gelijk en moest er uiteindelijk een golden point worden gescoord. Deze ging uiteindelijk naar de tegenstander. Helaas maar wel een mooi leermoment voor Ginna en dus een 2e plaats voor haar.
Arman was als laatste aan de beurt bij de senioren. Hij moest tegen een sterke tegenstander die technisch heel goed is. Arman liet hierbij teveel punten verloren gaan en kreeg een aantal hoofdtreffers. Arman zit in 1 van de zwaarste gewichtklassen bij de heren en moet nog wel wat ervaring opdoen en dit was een mooie kans en tevens heeft hij de opdracht van coach Habib goed uitgevoerd want hij mocht geen strafpunten ontvangen en deze opdracht is geslaagd. Dus bij deze wel een belangrijk doel bereikt. 

Na alle wedstrijden was er tijd voor een teamwedstrijd. Hier deed Shannon ook aan mee. Dit betekent dat er team van meiden wordt samengesteld die om en om tegen een anders dames team moest vechten binnen een bepaalde tijd en alle punten die gemaakt worden, worden opgeteld dus het scoringsysteem telt gewoon door. Het team waar Shannon in zat verloor helaas van de tegenstander.

Al met al zijn goed op weg en hebben mooie punten gezien die echt heel goed zijn en ook een aantal dingen waar we nog aan kunnen werken.

Op naar het volgende toernooi!!

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...