22 mei 2023 | Academie, Nieuws, Wedstrijden

Succes op het Cherusker-Open in Duitsland

Openingscermonie

Op zaterdag 20 mei j.l. nam Team KTA deel aan het Cherusker-Open, een leuk taekwondo-toernooi in Münster, Duitsland. Er waren 13 KTA-vechters uit verschillende leeftijdscategorieën die aan dit toernooi deelnamen. Het is belangrijk om te vermelden dat dit het allereerste toernooi was waar onze 4 aspiranten mochten trappen naar het hoofd, iets wat in Nederland niet is toegestaan. De coaches van KTA wilden al beginnen met het voorbereiden van onze pupillen en aspiranten op dit soort toernooien, maar de annulering van de Open Windmills heeft dit proces versneld. Uiteraard staat de veiligheid van onze jeugdige deelnemers altijd voorop. Met volledige hoofdbescherming, inclusief een bitje en gezichtsmasker, konden de jonge deelnemers zich volledig uitleven zonder het risico op letsel.

Milan de Witt wint de wedstrijd

Het KTA-team heeft fantastische inspanningen geleverd en iedereen heeft zijn/haar persoonlijke doelen behaald met opmerkelijke sportieve prestaties. Dit toernooi heeft ook waardevolle leermomenten opgeleverd voor onze coaches, die deze feedback zullen verwerken in toekomstige trainingssessies.

Helaas konden niet alle leden van ons wedstrijdteam deelnemen aan dit toernooi vanwege blessures en eindexamens op school. Desondanks eindigde Team KTA op de 6e plaats in het algemene teamklassement, tussen ongeveer 40 deelnemende clubs uit Duitsland, Nederland en twee clubs uit Servië en Zweden.
Aan het einde van de dag waren de resultaten indrukwekkend:
Goud x 3: Jermain Jansen, Marijn Mik, Jeffrey van Dijk
Zilver x 3: Lynn Kunnekes, Jay Kunnekens en Ramona Kunnekes
Brons x 4: Olav Reigersberg, Lasse Reigersberg, Milan De Wit en Kyann Kazemi
Daarnaast behaalden Iris De Ridder, Zoe de Ridder en Liya Kazemi een eervolle vierde plaats.

Liya Kazemi (rood) op jacht naar hoofdtreffer

Het is belangrijk om te vermelden dat Ramona Kunnekes geweldig heeft gestreden in de Masters-categorie (35+ jaar) tegen een grotere Duitse deelneemster. Ondanks het aanzienlijke gewichtsverschil in het voordeel van de Duitse deelneemster, hield Ramona zich sterk aan haar afgesproken strijdplan en hoewel de Duitse de overwinning behaalde, was het verschil minimaal. Dit inspireert ons om meer KTA-leden te motiveren om in de Masters-categorie deel te nemen aan toekomstige wedstrijden.

We willen alle deelnemers bedanken voor hun geweldige inzet, teamgeest en onderlinge steun die ze hebben getoond. Ook willen we onze dank uitspreken aan alle ouders en supporters voor hun onvoorwaardelijke steun, en uiteraard aan onze coaches, met een speciale vermelding voor Bluma Hazenberg en Samuela de Boer, voor hun geweldige begeleiding.

We kijken uit naar het volgende toernooi, waar drie leden zullen deelnemen aan de Luxemburg Open begin juni, en we hopen op een voortzetting van deze geweldige prestaties van Team KTA!