21 apr 2024 | Academie, Nieuws, Wedstrijden

Succes voor KTA op het Open District Noord-Oost Poomsae Kampioenschap 2024

Op zondag 14 april hebben vier leden van Kazemi Taekwondo Academie (KTA) deelgenomen aan het Open District Noord-Oost Poomsae Kampioenschappen in Nijverdal. Dit jaarlijkse toernooi trekt de top taekwondoka’s van Nederland aan, die uitkomen in de poomsae-discipline, vergelijkbaar met kata’s in karate.

Poomsae is een competitie-onderdeel binnen taekwondosport (WT) waarbij deelnemers vooraf bepaalde stijlvormen uitvoeren die door loting worden bepaald en vervolgens door de jury’s worden beoordeeld. De discipline staat open voor diverse leeftijds- en geslachtscategorieën, van 6 tot 70 jaar en ouder, met competities op zowel nationaal als internationaal niveau, waaronder wereld- en Europese kampioenschappen.

De KTA-leden hebben opmerkelijke prestaties neergezet. Danylo Kavatsyuk en Lynn Kunnekes wonnen goud in de categorie paren, terwijl Lynn Kunnekes ook een bronzen medaille in de individuele categorie veroverde. De stijltalenten Sharon en Chantal Huizinga maakten indruk met hun lenigheid en bijna perfecte uitvoeringen, waarbij ze respectievelijk brons en zilver behaalden.

Het was een zeer succesvol toernooi voor Team KTA, mede dankzij de goede begeleiding van coach Ramona Kunnekes.