dinsdag 9 juli 2024 | Academie, Cursus, Nieuws, Seminar, Training

Taekwondo Funday district Noord-Oost Nederland

Op zaterdag 15 juni namen de KTA-leden deel aan de Taekwondo Funday van het district Noord-Oost, georganiseerd door taekwondo bond, en in de Sporthal Almere Buiten. Het evenement bood een unieke kans voor taekwondoka’s om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe technieken te leren van gerenommeerde instructeurs.
De dag was opgedeeld in twee sessies: van 10:00 tot 12:00 uur voor deelnemers jonger dan 12 jaar, en van 13:00 tot 15:00 uur voor deelnemers ouder dan 12 jaar. Tijdens deze sessies werden verschillende clinics aangeboden:

  1. Clinic Kyorugi door Ben van Assum, RTC-trainer uit Almere. Deze clinic richtte zich op sparringtechnieken, waarbij de deelnemers leerden om hun vaardigheden in gevechtssituaties te verbeteren.
  2. Clinic Poomsae door Theo van de Molengraft, nationaal selectielid poomsae. De focus lag hier op de precieze uitvoering van de stijlvormen, essentieel voor het behalen van hogere banden en het deelnemen aan wedstrijden.
  3. Clinic Ilbo Taeryon en Hosinsul door Gerard van den Berg, een 9e dan graadhouder. Deze clinic behandelde zelfverdedigingstechnieken en partneroefeningen, cruciaal voor het ontwikkelen van een volledige taekwondo-beoefenaar.

De KTA-leden lieten zich van hun beste kant zien en namen actief deel aan de verschillende clinics. Ze leerden niet alleen nieuwe technieken, maar konden ook hun bestaande vaardigheden aanscherpen onder begeleiding van experts. Het evenement was een groot succes en de deelnemers keerden vol nieuwe inzichten en motivatie terug naar hun dojo.
Het organiseren van deze Funday vergde veel voorbereiding en samenwerking, en de inzet van alle betrokkenen werd zeer gewaardeerd. Het was een leerzame en inspirerende dag voor alle aanwezigen, waarbij de saamhorigheid en passie voor taekwondo duidelijk zichtbaar waren.

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...