dinsdag 12 september 2017 | Training, Workshop

Trainingskamp taekwondo tussen Belgie en Nederland zeer succesvol verlopen

Afgelopen weekend kwam het Belgische taekwondo team uit Houdeng en taekwondo school de Tombe uit Hazerswoude-Rijndijk helemaal naar het hoge noorden om samen met de selectieleden van KTA het gehele weekend te trainen. Vrijdagavond werden de teams van harte welkom geheten in onze dojang. De eerste training werd verzorgd door hoofdtrainer Habib Kazemi. Bijna 2 uur werd er met veel passie en inzet succesvol getraind. De groep bestond gezamenlijk uit ruim 25 deelnemers. Moe maar voldaan ging iedereen naar het hotel of naar huis. De volgende dag stonden er speciale trainingen en workshops op het programma. We begonnen met een speciale corestability en balanstraining gegeven door sportfysiotherapeut Roelof Boekema van Sport Revalidatie Groningen. Na een korte presentatie over de spieren en de werking daarvan rondom de core werden er oefeningen aangereikt om de core sterker te maken. Hierna volgde een taekwondotraining met aandacht op de correcte uitvoering van sparring technieken . Na een gezamenlijke lunch verzorgd door Mariska Hofstee en Tim Versteeg kregen de deelnemers de volgende workshop van Guido van Weeren bondscoach Atletiek onder 20, hoofdcoach RTC noord en tevens geliefd collega van Habib bij het alfa college sport en bewegen. Guido gaf een loopscholing en mental skills. Waar moet je op letten als je hardloopt, welke loop technieken kun je gebruiken om efficiënter te lopen en ook het meest belangrijke hoe voorkom ik blessures. Daarnaast werd aandacht besteed aan de mind-set en de positieve werking van een positieve mind-set. Deze skills werden meteen toegepast door de deelnemers want ze deden zware oefeningen in extreme weersomstandigheden. Na deze training was er nog ruimte voor een laatste taekwondotraining. Deze training werd door Laurent Pina hoofdcoach van de taekwondo vereniging Houdeng verzorgd. Zijn training stond in het teken van juiste afstand te herkennen en toepassen tijdens een wedstrijd. Middels diverse oefenvormen werden de deelnemers geconfronteerd met het feit hoe vaak we een verkeerde beslissing nemen waardoor er een verkeerde handeling gaat volgen. Na deze training hebben Ilse en Bryan van  de taekwondo school De Tombe afscheid genomen en zijn ze terug gegaan naar huis. Beide sporters zullen in begin november deelnemen aan het EK junioren in Boedapest te Hongarije. Namens iedereen willen we Ilse en Bryan heel veel succes toewensen.

’s Avonds zijn we uitgenodigd om samen met het Belgische team te dineren. Hier werden veel ideeën uitgewisseld over trainingen en organisatie tussen beide clubs. De goede tips zullen we zeker gebruiken bij de verdere ontwikkeling van KTA.

De volgende ochtend werd een test match georganiseerd. Er werden elektronische pantsers beschikbaar gesteld door het Belgische team. Onze jongens en meisjes gingen tegen elkaar sparren met als doel om buiten hun comfortzone te treden en niet vanuit vertrouwde techniek en tactiek te gaan sparren. Hier kregen we leuke partijen te zien waar ook mooie punten werden gescoord. Na de gezamenlijke lunch die werd klaargemaakt door Jolanda de Boer was het tijd om afscheid te nemen. Dit was een mooi einde van een nog mooier weekend.

Overigens leuk om te vermelden is dat velen van het Belgische team spraken alleen maar Frans en/of Engels waardoor onze jongens en meisjes genoodzaakt waren een andere taal te spreken of met handen en voeten te communiceren wat zo’n uitwisseling nog leuker maakt. We hopen uiteraard op korte termijn ook een keer naar Houdeng, Belgie te kunnen met en groot deel van ons team. We waren altijd goede vrienden met de taekwondo vereniging uit Houdeng maar dankzij deze uitwissling zijn onze banden sterker geworden.

Iedereen bedankt voor het mogelijk maken van deze culturele en sportieve uitwisseling.

 

 

 

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...