maandag 13 maart 2023 | Academie, Habib Kazemi, Nieuws, Wedstrijden

Trots op onze sporters bij de 50e editie van Dutch Open 2023

Afgelopen weekend vond de 50e editie van de Dutch Open Taekwondo plaats in Eindhoven. Kazemi Taekwondo Academie uit Groningen was vertegenwoordigd door twee van haar leden: Bluma Hazenberg en Olav Reigersberg. Beide sporters hebben zeer goed gepresteerd en we zijn als academie zeer tevreden over hun ontwikkeling.
Op de eerste dag was Bluma aan de beurt. Ze won haar eerste wedstrijd met 2-1 van een Engelse tegenstander. In haar tweede wedstrijd moest ze het opnemen tegen een atleet van het Chinese nationale team. Deze tegenstander had al eerder de sterke speelster uit Letland uitgeschakeld en bleek ook te sterk voor Bluma. Bluma verloor met 2-0, maar het was een mooie ervaring en een belangrijke ontwikkeling voor haar als sporter.
Op zondag was het de beurt aan Olav. Hij moest het opnemen tegen een sterke speler uit Oekraïne. Beide sporters waren aan elkaar gewaagd en er werden veel mooie acties uitgewisseld. Het publiek reageerde enthousiast met wow-geluiden. Helaas trok de Oekraïense atleet aan het langste eind en won met 2-0 van Olav.

We zijn als Kazemi Taekwondo Academie trots op de prestaties van onze sporters en zien dat ze zich blijven ontwikkelen. Als coaches merken we nog steeds de restjes van de corona tijd met alle beperkingen die er waren, maar we zijn blij dat we deze periode achter ons hebben kunnen laten en weer verder kunnen zoals we altijd hebben gedaan.
De 50e editie van Dutch Open 2023 was zeer goed bezocht met 1200 deelnemers uit alle vijf continenten. Sporters uit diverse landen zoals Australië, Japan, Verenigde Staten, Brazilië en vele verschillende Afrikaanse landen waren vertegenwoordigd. Het was een geweldig toernooi en we kijken uit naar de 51e editie.

Onze hoofdcoach mocht ook Shivam Tyagi een getalenteerde sporter van een vriendenclub uit India begeleiden. Hij heeft indrukwekkende prestaties geleverd door drie wedstrijden tegen Duitsland, Kosovo en Thailand te winnen en verloor uiteindelijk in de vierde ronde tegen de Olympische kampioen uit Uzbekistan, dus helaas net geen podiumplaats. Een van zijn meest opmerkelijke wedstrijden was tegen Thailand. De Thaise atleet bleek tijdens de wedstrijd zeer technisch en fysiek imposant te zijn, met een indrukwekkende lengte. Shivam verloor duidelijk in de eerste ronde met een Gap Point (12 punten verschil). Maar in de rust heeft hij goed naar de coach geluisterd en gedurfd om zijn aanwijzingen op te volgen, waardoor hij de wedstrijd kon omdraaien en uiteindelijk met 2-1 won.
Deze wedstrijd is een inspirerend voorbeeld van de kracht van de juiste coaching en vastberadenheid van een atleet. Het toont aan dat het belangrijk is om te blijven vechten, zelfs als de kansen tegen je lijken te zijn. Als coach-atleet relatie was het een waardevol moment. Het heeft laten zien hoe belangrijk effectieve communicatie en coaching zijn voor een atleet om zijn potentieel te bereiken. We zijn trots op de prestaties van deze getalenteerde sporter uit India en blij dat we hem hebben kunnen begeleiden.

Een succesvol KTA bandexamen

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen, tieners en volwassenen toonden hun vaardigheden en...