Wat is Taekwondo?

Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst /verdedigingssport die inmiddels twee duizend jaar geschiedenis kent.

Het woord taekwondo bestaat uit 3 delen. Tae betekent ‘voet’,  kwon betekent ‘vuist’ en do staat voor ‘de weg’  dus het geestelijke aspect van deze krijgskunst.

Met andere woorden: hoe leer ik mezelf verdedigen op zowel het lichamelijke, verbale als psychologische vlak.

Het WTF Taekwondo (world Taekwondo Federation) is een zeer populaire sport die inmiddels in meer dan 201 landen word beoefend. Het is een sport met toekomst, die op alle niveaus aantrekkelijk is: voor de recreant, de wedstrijdsporter én de topsporter in de zowel de onderdelen als sparring als het traditionele taekwondo. Het onderdeel sparren is een unieke competitievorm die door zijn spectaculaire beentechnieken en het gebruik van beschermende kledij zich gescheid van alle andere vechtsporten met de duidelijke regels. In het jaar 2000 verkreeg het Taekwondo-sparren de Olympische status, waarmee deze sport, die een rijke historie kent, een belangrijke mijlpaal bereikte.

 

Taekwondo WTF is dus een Olympische discipline geworden.

Taekwondo WTF heeft ook oog voor die gene die weinig met onderdeel sparren heeft maar wel voor de wedstrijd sport of zelfs topsport. Inmiddels poomse wedstrijden (tradionele vormen evenzeer bekend als kata’s) worden op regionale, landelijke, continatale en wereld niveau’s georganiseerd.Ondanks het feit dat taekwondo een full contact vechtsport is, gebeuren er echter weinig blessures en ongevallen door de bescherming van het hoofd, het gebit, de romp, de schenen, de onderarmen en het kruis door het gebruik van speciaal daarvoor voorziene veiligheidskledij.

Iedereen kan op zijn eigen niveau aan de competitie starten (jeugd, beginners, gevorderden, topsporters,..) maar uiteraard is niemand verplicht om hieraan deel te nemen. Taekwondo is immers ook een ideale recreatiesport. Het is een sport om de conditie (uithouding, snelheid, kracht en lenigheid) te verbeteren. De trainingen verlopen in een vriendschappelijke sfeer en er wordt veel belang gehecht aan een groepsgevoel.

Kortom Taekwondo draait om: Respect, Discipline, Hoffelijkheid, Concentratie,Zelfvertrouwen, Zelfbeheersing, Coördinatie en Conditie.

Een sport voor jong en oud, man en vrouw, jongens en meisjes.

ONZE TRAINERS

Onze trainers zijn ervaren trainers en rijkserkend. Klik hier voor meer informatie over de deskundigheid, achtergrond en motivatie van de KTA trainers.

STAGIAIRES

In 2013 zijn we door Calibris verklaard tot erkend leerbedrijf. Onze academie werkt tevens samen met het Alfa college sport en bewegen. Daarom zijn er voortdurend stagiaires betrokken bij de lessen. 

PROEFLES?

Wil je ook sporten én goede begeleiding krijgen? Kom dan bij ons langs voor een proefles.

Bij ons gaat Taekwondo om: Respect, Discipline, Hoffelijkheid, Concentratie, Zelfvertrouwen, Zelfbeheersing, Coördinatie en Conditie. Met het geven van niet alleen fysieke trainingen maar ook mentale weerbaarheid zorgen wij ervoor dat de leden binnen het dagelijkse leven goed om kunnen gaan met ongewenste situaties.

Een succesvol KTA bandexamen

Op zaterdag 29 juni vond in de KTA Dojang het halfjaarlijkse bandexamen plaats. Jonge kinderen,...

Zomerstop krachttraining voor de wedstrijdgroep

Einde van een seizoen vol fitness en krachttraining voor onze wedstrijdtroep. Op donderdag 27 juni...

Sparringsstage onderleiding van bondscoach Rafik Zohri

Op zondag 23 juni in Hoogeveen werd een sparringsstage georganiseerd onder leiding van bondscoach...

Kaj Slier GESLAAGD voor zwarte band

Op zaterdag 22 januari vond het landelijke zwarte band examen plaats in Almere. KTA-lid Kaj Slier...

Taekwondo Funday district Noord-Oost Nederland

Op zaterdag 15 juni namen de KTA-leden deel aan de Taekwondo Funday van het district Noord-Oost,...

KTA maakt indruk op Luxemburg Open

Afgelopen weekend werd het G1 taekwondo toernooi Luxemburg Open gehouden in Luxemburg stad. Dit...

Zinderend internationaal toernooi voor KTA

Afgelopen zaterdag was Kazemi Taekwondo Academie al vroeg vertrokken naar het Duitse...

KTA heeft er weer een zwarte bandhouder bij

Afgelopen zaterdag 11 mei vond het felbegeerde landelijke zwarte bandexamen plaats in Almere....

Een prachtig toernooi voor het KTA jeugdteam

Op zaterdag 20 april was Enschede het toneel voor onze jeugdleden van Kazemi Taekwondo Academie...

Succes voor KTA op het Open District Noord-Oost Poomsae Kampioenschap 2024

Op zondag 14 april hebben vier leden van Kazemi Taekwondo Academie (KTA) deelgenomen aan het Open...

TAEKWONDO ACADEMIE

Wil je ook sporten én goede begeleiding krijgen?

Sinds 2012 is het mogelijk om lessen en trainingen te volgen op onze academie. Naast de groepslessen voor junioren en senioren worden er ook vrouwentrainingen en privélessen gegeven.

Bij onze taekwondo academie staat de individuele ontwikkeling van onze leden centraal. Het sterken van de mentale weerbaarheid en het vergroten van kennis, inzicht en vaardigheden, worden bij ons gestimuleerd.

Met het geven van niet alleen fysieke trainingen maar ook mentale weerbaarheid zorgen wij ervoor dat de leden binnen het dagelijkse leven goed om kunnen gaan met ongewenste situaties. Bij ons draait Taekwondo om: Respect, Discipline, Hoffelijkheid, Concentratie, Zelfvertrouwen, Zelfbeheersing, Coördinatie en Conditie.

 

Ik wil jullie bedanken voor de inspirerende lessen en voor de begeleiding. Wat ik heel bijzonder vond is dat het tijdens fysieke trainingen niet alleen om fysieke welzijn ging maar ook om zelfvertrouwenm zelfdicipline en respect voor elkaar. Nog mooier - deze vaardigheden zijn ook toepasbaar in het dagelijkse leven. Dank jullie wel!

Kamran Srush

Deelnemer Groepslessen

Onze meiden krijgen al vanaf 2015 met heel veel plezier les op de academie. Ze komen altijd erg blij en voldaan terug. Ze doen waardevolle ervaringen op in de groep en met examens. De sfeer is geweldig en we zien als ouders hoe de leerlingen worden gezien. De hollistische aanpak levert resultaat en daaruit blijkt de kwaliteit van deze top club!

Marjan Wijbenga

Moeder van twee Taekwondo meiden

Familie gevoel, eigen tempo, geen druk, dat is waarom ik al jaren bij KTA train en het gekke is dat deze instelling en uitstraling er voor zorgt dat het beste uit mensen wordt gehaald. De intrinsieke motivatie van sporters wordt hierdoor zo groot dat resultaten niet uit kunnen blijven.

Marsha Reigersberg

Docent Augustinus College