13 okt 2013 | Wedstrijden

Zeer tevreden over deelname op Open Tapia toernooi te Nijmegen

Het eerste toernooi van het seizoen is ons goed bevallen en we zijn erg tevreden over onze spelers. Dit jaar het toernooi was zeer goed bezet met sterke deelnemers vanuit England, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en uiteraard Nederland.
Zonder verwachtingen zijn we dit toernooi tegemoet gegaan omdat het laatste toernooi in april dit jaar was. Dit betekent dat het wedstrijdritme bij iedereen weer moet worden opgebouwd. Wat ons is opgevallen tijdens dit toernooi is dat iedereen conditioneel zeer vergevorderd is. We begonnen met de cadetten Ginna, Alexander, Jos en Zura. Anders dan vorige jaren is besloten dat ook deze groep naar het hoofd mag trappen. Zura mocht de spits afbijten. Tijdens de trainingen maakt Zura zeer grote stappen en hebben wij veel vertrouwen in hem. Nu is het alleen zo dat hij in de grootste klasse en één van de grootste en moeilijkste klasse moet vechten. Hij mocht direct aantreden tegen een jongen uit Duitsland. Duitsland en Spanje waren overigens goed vertegenwoordigd met een enorm hoog niveau. Ook deze tegenstander was erg goed. Hoewel Zura goed wist terug te komen verloor hij zijn wedstrijd.Maar we willen Zura echt meegeven dat hij zeer goed op weg is en zeer veelbelovend acteert. Daarna was het de beurt aan Alexander, hij kwam niet goed in zijn spel, dit mede door het gebrek aan ritme. Ook Alexander laat tijdens de trainingen een enorme gretigheid zien en boekt veel progressie. Volgende keer beter. Het is nu ook niet erg iedereen moet weer wennen aan het gevoel van een wedstrijd.
Jos begon super goed maar gaf in de laatste ronde de winst weg, erg jammer voor iemand die zo goed begint. Een leermoment voor Jos want hij beweegt er goed en maakt het de tegenstander zeer moeilijk. Ginna won met maar liefst 14-1 van haar tegenstander waardoor deze wedstrijd vroegtijdig werd beëindigd. Haar tweede wedstrijd verloor ze met minimaal puntenverschil maar toch een 3e prijs voor Ginna, een mooie start van het nieuwe seizoen. In de middag was het de beurt aan Shannon, Giovanni en Arman. Giovanni zijn eerste tegenstander kwam niet opdagen waardoor hij direct in de finale stond. Hij begon erg goed maar werd toen vervelend tegen zijn hoofd geraakt. Gezien zijn geschiedenis met een hersenschudding en migraine heeft coach Jordi besloten de wedstrijd te stoppen. Een goede keuze want gezondheid en vooral veiligheid gaat boven alles. Een juiste beslissing van Jordi. Arman mocht na 3 jaar weer eens een wedstrijd draaien. Hij begon zeer sterk en kwam heel snel op voorsprong. Hij stond geruime tijd voor in zijn partij, hij was alleen iets te gretig waardoor hij veel strafpunten in ontvangst moest nemen. Hij moet meer gecontroleerd leren sparren. Hij ging bijvoorbeeld door als de scheidsrechter de wedstrijd stopte. Zonde van de winst en onnodig. Met maar liefst 8 strafpunten werd hij gediskwalificeerd. Erg jammer maar zijn gretigheid was zeer aangenaam te zien. Shannon won haar eerste partij zeer overtuigend. In de finale partij kwam ze tegenover een Spaanse die het erg goed deed. De partij was zeer spannend en tot aan het einde en daar trok de Spaanse aan het langste eind en verloor Shannon met 1 punt verschil. Toch een mooie 2e prijs en Shannon liet goed zien dat ze er veel zin in had en liet mooie acties zien.
Al met al kunnen we tevreden terugkijken op een mooie start van het seizoen. Nogmaals dit is niet het einde. We werken langzamerhand naar het NK toe. Hier willen we toch wel een paar medailles halen. We hopen dat de spelers deze ervaring in hun zak steken en dat ze met volle motivatie naar het volgende toernooi werken. Wij hebben daar in ieder geval veel zin in.
Uiteraard willen wij hierbij de ouders bedanken voor het rijden en de support en ook Jordi voor het meehelpen van Habib tijdens dit grote toernooi.